Friday, November 30, 2012

The time :)

Hye, assalamualaikum :)

Myra is here. So? About the tittle, The time adalah about my mom yang tengah pregnant :) now kitorang one whole family tengah tunggu masa mammy beranak kan new baby boy je :) the time is just around the corner. Tak sabar rasanya nak dapat adik baru :D and boy plak tu! Tak pernah rasa ada budak laki dalam family. Hehe. Tapi kan, nanti bila mammy dah beranak, siapa lah nak jadi PA myra dengan maya untuk beli baju sekolah? :'( Sebab selalunya tahun-tahun sebelum ni, dia lah yang tanya kaunter baju saiz kitorang lah, tolong pilihkan beg yang sesuai lah, itu lah, ini lah. Bulan 12 ni mesti lah dia tengah dalam pantang lagi. Habislah... mesti myra yang bakal jadi mammy masa shopping barang sekolah dengan maya and daddy-_-'' jangan jadi mammy sampai lupa nak beli barang sekolah sendiri sudah... hahahaha :D K lah, maybe just ni je story mory myra ;) kbye, xoxo myea <3

Wednesday, November 28, 2012

Tunang yang jahat :P

Hye, assalamualaikum :)

Malam ni Aiman so mean! Myra just asyik cakap iloveyou je, tapi dia tanya Myra balik. Dia tanya, awak okay tak? Demam ke? Jahat kan! :( Kang bila tak cakap iloveyou, fikir lain pulak. Tapi bila kita tunjukkan yang kita sayang dia, mcm tu pulak reaksi yang dia bagi -_- Haishh, sabar jelah :) 
Hmm, teringat dulu masa hari kedua couple. Myra tanya dia yang kenapa kalau betul dari dulu dia suka Myra, kenapa dari dulu dia tak minta couple? Jawapan dia: "sebab awak hot sangat" -_- mcm fuh key mint je tunang aku ni^^ hahaha. Dia kata, mestilah aku dah ada pakwe, so sekarang je dia ada harapan untuk couple dengan Myra :') aww, terharu!
Ohh yea korang. Poksu Aiman ajak Myra dengan Aiman buat video pre-wedding. Myra dengan Aiman nak sangat tapi satu je masalah sekarang :( Mcm mana nak bagitahu parents Myra? Sebab nak buat video tu perlukan satu hari kat tempat yang poksu Aiman pilihkan. So, mcm mana nak bagitahu mammy dengan daddy yang Myra nak keluar? Kang bila cakap nak buat video pre-wedding kang, diorang tanya aku kahwin dengan siapa lah, itu lah, ini lah. Hmm, taktahu nak kata apa kat mammy :( and kalau lah dah dapat green light from mammy dengan daddy, masalahnya pulak ialah lagu apa untuk video tu nanti? Perlukan satu lagu yang sesuai. Hmm pening :3 
0kay, i miss my boy so much :') walaupon rumah satu fasa but jarang jumpa tau! Jumpa pon sekejap. tu pon time dia hantarkan makanan tengah hari. Hmm boy, i wish you feel the same as me :') Muah! Lots of love from me, to you baby <3 K lah, bye stalker^^ xoxo Myea

Tuesday, November 27, 2012

My life :)

Hye, Assalamualaikum :)

Sekarang ni masih cuti sekolah. Seriously tahun ni adalah cuti sekolah paling membosankan, memenatkan dan memeritkan. 
Bosan gila sebab tahun ni Maya, my lil sis jarang ada kat rumah. Dia sibuk dekat rumah atuk belah daddy. Katanya belah sana tu member baya dia ramai dan lasak. So, dia takdelah bosan dekat rumah. Inilah Myra! Bila Maya takde, tahu pon nak rindu tapi bila dia ada, asyik nak berrrgaaaduh je! Hmm rindu nak main baling-baling bantal sebelum tidur. Ingat lagi sebelum dia kena pergi duduk dengan tokwan dia, malam tu main baling-baling bantal sampaikan dia takboleh nak berhenti. Kita dah penat pon, di ajaknya lagi. Tak reti penat betul-_- dia orang ke apa? hehe. For Maya, cepatlah balik tau? kakak rindu kau lah pendek :')


Cuti sekolah tahun ni memenatkan sebab mammy pregnant. So, Myra kena jadi suri rumah :( Husband tak reti duduk diam kat rumah dan tak reti nak tolong-_- cehh, takdelah, just bergurau je:) tapi husband kita dah janji nak tolong kita untuk uruskan majlis cukur jambul baby baru kita nanti ^^ 
0hh ya! Lupa nak bagitahu baby apa. Hohoho. Well, Myra bakal ada adik boy bulan 12 ni :D Tarikh lahir doktor dah bagi tapi Myra taktahu sebab mammy rahsiakan dari Myra. But mengikut status facebook mammy, nampaknya tunggu masa sahaja :) huhh, debar pulak! Dibuatnya mammy beranak masa daddy takde kat rumah, takkan lah Myra nak jadi mak bidan? O.O Woww! No way! Uh uh! Shuhh shuhh *pergilah khayalan! Jgn datang lagi dalam otak aku! Hehehe. Lagi satu, nama baby boy kita ni, Aduka Mikael. Ramai orang kata nama tu pelik tapi comel^^ Tengok akak dia lah wehh :3 Hahahah kferasan!

K stop semua story atas ni. Nowww, tiba masanya cerita pasal husband I :')

Myra panggil dia banyak nama. Aiman, Maman, Manshahz, baby, sayang, mok, monyet and ucuk and maybe tu je kot :/ banyak kan? Hahaha. Dia tak suka sangat Myra panggil dia Maman. Dia kata kelakar. Dia tak suka sangat panggil mok sebab dia kata dia bukan gemok :3 perashan! hahahah. Tapi sekarang, dia dah biasa kena panggil dengan panggilan tu so, dia redhoo jelah. Hahaha. Dia sekarang asyik tanya siapa nak jaga Myra kat sekolah bila 2 tahun kemudian? Sebab tahun depan dia form 5, dia boleh jaga Myra lagi tapi 2 tahun lepas tu, dia masuk kolej and Myra still sekolah. Hmm, so! Siapa nak jaga Myra nanti? :D angkat tangan! Ehhh! Turun turun! Ketiak korang mashem >.< Hahaha just kidding, no hurt feeling :* Hmm, Aiman ni lelaki idaman aku selama ni. Rugi aku tak sedar kehadiran dia selama ni. Aku baru sedar tahun ni. Menyesal gila lah bila tak sedar selama ni! Kalau aku sedar dari dulu, takdenya hati aku sakit sebelum ni dengan lelaki lain kan? :') Tengah hari tadi dia hantarkan makanan. Woo! Kalau korang tengok dia, serius korang cair! Tapi dia, hanya aku punya :P Dia bawak kerete! Walaupon pakai baju biasa tapi nampak handsome gila! Sampai jadi gila lah! O.O Woww! hahahaha. K stop it Myra! Hehhee. Baby, lain kali hantarkan makanan dengan naik kereta tau? You so handsome lah :* hahahah. 

K lah, maybe ini je yang Myra nak luahkan :) so, kalau ada pape hal lagi, Myra telling-telling in here k? Bye, xoxo Myea ;)

Monday, November 19, 2012

New Life :)

Hai *uhuk uhuk!*batuk*
Fuhh, berhabuk blog eden-_- Hahaha. Hai, kita dah mulakan hidup baru dengan husband baru :) Nama husband kita, Mohamad Aiman Shah Bin Mohd Amin. Umur dia pada tahun 2012 ialah 16 tahun. Dia tinggal satu fasa dengan kita. So, kitorang ni jenis suka berkepit but now, kita kat Pantai Dalam. Jauh dengan dia. So, rindu dia bangett >.< Aiman! Awok rindu kita tak? ^^ Baik kau cakap kau rindu aku! Kalau tak, aku sunat kau buat kali kedua :D

Ye, aku sayang dia sangat-sangat! Aku nak kahwin dengan dia :') Kitorang dah 2 bulan 1 hari. Mestilah setiap perhubungan ada kenangan pahit. Kitorang pernah gaduh besar 2 kali. Alhamdulillah, tiada siapa sebut perkataan 'break' masa gaduh. Kitorang settle kan baik-baik.

Dia ni penyabar, baik, suka budak-budak, tak hisap rokok and shisha dah sebab kita suruh berhenti :') dia banyak mengalah dengan setiap pergaduhan kitorang. Katanya, dia bersabar untuk orang yang dia sayang. Atoto, sweet nya lah husband I ni! Hahahaha. Dia selalu belikan kita makanan kalau kita lapar. Dia selalu text kita and kalau kita tak reply, mesti dia call sampai kita angkat. Dia selalu ikut kita ke mana saja kita pergi^^ Dia selalu nak tunaikan hajat kita. Dia selalu usha kita kat belakang rumah. Sumpah demi allah, kita bersyukur sangat sebab kita dah jumpa lelaki idaman kita selama ni :')

Sayang, Iloveyousomuchie! Muah kanan, Muah kiri :*

p/s: Korang jangan ambil Aiman kita tau? Kalau rasa nak kena tarik rambut sampai botak atau nak bau ketiak kita, try lah ngorat dia :*

Thursday, August 02, 2012

Kosong kosong.

Now, aku dah takde rasa pape. Lepas break dengan Megat, aku mengaku:

-aku susah nak senyum.
-aku susah nak gelak.
-aku banyak termenung secara tiba-tiba.
-aku dah tak selalu tengok muka orang tu sambil senyum masa dia bercerita. kurang ajar namanye -_____-
-aku menangis tanpa sebab. tak kira kat mana.
-sometimes tergelak sorang-sorang secara tiba-tiba. yeahh, crazy right?
-muka takde perasaan.
-asyik nak marah.
-selalu cakap dalam nada garau dan takde perasaan.
-selalu jalan dah tak pandang sekeliling.
-sometimes try baca buku.

Yeahh, banyak kan perubahan kat diri aku? Hmm sekarang aku dah takde rasa pape. Susah sikit nak percaya cakap laki melainkan dia member aku. Aku kenal member aku macam mana :) Apa nak jadi lepas ni, jadilah. Aku redha dan sabar je <3

Friday, May 25, 2012

Kembali bersama :)

Huh woww ! :D
Harini memang memenatkan tetapi happy ending :)

Aku dah back together dengan Eddy. Aminnnnn. Aku sayang dia. Haish, baru satu hari break, couple balik. Aku kan tak boleh takde dia dalam hidup aku :p HAHAHA.

Lepastu kan korang, Sarah menangis tadi :'( Alolo, omey je dia nangis sampai merah mata -.- Hehe. Si Azreen ni, dia tak boleh pujuk sebab dia tak pandai pujuk perempuan! Haha, Yusrah pulak, Sarah taknak cakap dengan dia. Dah lah time tu aku tengah settle kan masalah Jiela dengan Ammar. Terpaksa aku serahkan masalah Jiela tu kat Amirah hatta and Mira Izzatie :) Aku pun pergi carik Diba, pujuk dia. Akhirnya, dia ketawa semula <3 Jiela ngun Ammar, broke up :'( Pity on them.

Eddy : Thanks sayang sebab terima bby balik. Ilebiuu for a thousand years <3

Azreen : Memang aku tak banyak nangis bila aku break dgn Eddy mcm aku nangis time aku break dgn Shafiq. Sebab air mata aku dah kering -_- Hehe , takde lah. Gurau je. Sebab aku tahu dia cinta aku dan kitorang akan bersama. And malam tu, aku dah nangis gila babi sampai tertidur :p Kau jugak tegur mata aku sembam pagi tadi! Haishh, cubit kau kang! Tambah ketot kang :D

Sarah : Takmao nangis2 dah :) Nanti tak omey. Cakap je dekat aku kalau kau ada masalah :)

Jiela : Im sorry sebab sebelum kita gaduh :') I love youu :*

Mirah and Izzatie : aku sayang korang :D

Me heart him <3

Thursday, May 24, 2012

Thanks sayang :')

Semuanya berakhir.

Tadi pagi dalam kelas, aku tak belajar. Aku amik masa belajar, dengar cadangan dari kawan-kawan kelas aku, dengar nasihat dari diorang macam mana nak lamar lelaki. Ye, aku nak lamar eddy. Aku nak luahkan perasaan kat dia balik tu biar dia tahu aku sayang dia, aku taknak kehilangan dia. Aku ada plan lagi yang aku nak ajak dia keluar dengan aku Khamis minggu depan time cuti. Aku nak belikan cincin untuk dia. Aku tak main-main pasal aku nak lamar dia. Tadi aku siapa bawak bunga ros 3 kuntum sebagai tanda yang akak aku ajar iaitu, I LOVE YOU. 3 perkataan itu untuk dia. Aku baru order dari Kak Bulat buat rantai nama Eddy nak kasi kat dia. Aku baru ingat esok aku nak snap gambar dengan dia. Tapi?

Aku buat semua tu supaya aku nak dia anggap aku lain dari yang lain. Aku tak pedulik apa orang kata. Yang penting, dia tahu perasaan aku terhadap dia.

Tapi semuanya hancur, musnah.

Aku dapat tahu dari kawan yang dia upah supaya jaga aku semasa dia takde kat sekolah DULU yang dia dah bosan dengan aku. Aku tak dapat tahan air mata time tu. Yusrah pelok aku. Lepas Yusrah, Mirah pujuk, aku terus buang bunga dan surat tu dalam longkang. Aku tak kuat. Aku sayang dia. Aku tak pernah benci dia. Tapi ini ke patut aku terima selepas apa yang aku rancang semua ni? Sumpah aku sedih gila babi. Aku taktahu nak cakap dekat siapa.

Btw, thanks Alan, Sufi, Fareez, Azmeer, Ayien, Yusrah semua sebab tolong doakan aku berjaya untuk lamar dia harini. Tapi semuanya hancur lah wehh :')

Aku sayang dia.
Muhammad Afiq Aimin <3

Wednesday, May 23, 2012

Aku rindu dia

Aku malas nak cakap panjang. Hmmpp,

Aku rindu dia. Kepada sesiapa yang baca ni, kalau korang dah bosan baca blog aku sebab asyik-asyik aku cerita pasal dia, takpayah baca.

Eddy,
Aku rindu kau. Aku taktahu lah kau tahu ke tak yang semalam kita dah 2 bulan :') Aku dah plan semalam. Aku nak lamar kau tapi hajat aku tak tercapai. Aku nak jadi lain dari lain. Aku tak peduli orang nak kata aku pelik ke apa tapi serius aku nak lamar kau. Aku nak jaga kau. Aku tak suka kau tak pergi sekolah. Ibu pon tak suka. Sebab tu kalau aku dengar je kau cakap kau tak pergi sekolah, kau pergi kebun lah, itu lah, ini lah, aku akan senyap. Sebab time tu aku akan nangis dalam diam. Sebab aku tak boleh buat apa yang ibu suruh. Aku tak boleh nak bimbing kau mcm ibu nak. Aku rasa bersalah dan pada masa yang sama, aku mesti akan rindu kau. Sorry sebab kat sekolah bila takde kau, aku lupa pesanan kau supaya jangan cakap dengan laki, jangan rapat dengan laki. Aku buat semua tu bukan sengaja. Tapi aku ada alasan sendiri. Aku taknak nangis dalam kelas sebab rindukan kau. Aku taknak aku nangis sebab rindu kau, tapi kau boleh gelak ketawa kat sana dengan orang yang aku tak kenal. Jadi aku rapatkan diri aku dengan KAWAN-KAWAN laki aku biar aku boleh gelak. Kau kata, aku takboleh nangis. Selama ni aku tahan nangis aku sebab kau.

Tapi maafkan aku sebab aku nangis jugak. Aku nak kau sekarang :'( Banyak benda aku nak cerita. Pasal siapa kacau aku, siapa bagi aku asap rokok. Korang yang baca ni, bukannya aku menggedik tapi Eddy tak kasi aku bau asap rokok sebab dia kata, nanti mandul -_- Eddy, aku nak kau ada depan aku, dengar apa yang aku nak cerita, kenakan aku time aku bercerita, pastu buat aku ketawa sambil cubit kau, dan nak dengar kau ejek '2bulan' (dalam nada mengejek) Ada time tu, kat tasik kau ejek '1bulan 3minggu' (dengan muka mintak penyepak).

Aku jujur semalam aku bosan gilerr! Aku rasa macam aku single je :') Yelah, ada pakwe pon, macam takde. SEMALAM eh? Aku tunggu kau call, kau text aku. Tapi harapan aku hancur macam masa aku balik sekolah. Harapan aku balik sekolah yang aku nak lamar kau tapi kau kena balik awal. Tapi aku bersyukur sangat-sangat semalam kau call aku tengah pagi tanya pasal aku :')

0h! Lupa nak cakap! Kau handsome gila babi potong rambut baru :'D Semalam tak sempat nak puji kau time jumpa. Yelah, kau kena balik awal kan? Hmm, aku rindu kau gila babi. Aku rindu ayat kau, ILOVEYOU GILA BABI :') *opss! Air mata TERjatuh sendiri pulakss :'p

rindu nak tengok biy senyum macam tu :')
*eddy sebelah kanan. kiri tu gayboy dia.

Sunday, May 20, 2012

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum :)
Blog kita dah bersih dah dari habuk dan sawang labah-labah. Hehe.

Semalam, hari Sabtu(19.05.2012) kita mesej dengan mak mertua kitaaa. Haa! Kau ado? Takdok :p Hehe. Sebelum tu, 3 hari kita tak contact eddy, tak jumpa eddy. Tiba-tiba, mak mertua mesej pulokss :3 Aww, hahaha! Tengah elok-elok mesej, tiba-tiba mak mertua tanya, `AWAK BETUL2 SYG EDDY? DIA BUKANNYA HENSEM PUN, DAHLAH MISKIN' Aku pon tergelak baca -_- Hahaha! Yelah, mana taknye?! Mak kutuk anak sendiri! Hahah. K sorry biy sebab ni :* Pastu apa yang aku jawab, sorry aku takleh bagitahu korang. Aku malu :p Heheh. Eddy je boleh tahu sebab nanti dia yang check handphone aku and baca mesej aku :) Pastu mak dia cakap, nanti antie nak suruh eddy bawak awak datang umah, kenal-kenal dengan antie :) Aku pon, ALAMAKK! APA AKU NAK BUAT? Nak mintak tolong eddy, radin tak angkat fone time tu! Aku pon jawab, okay antie :) Tapi tak sangka NANTI mak mertua aku tu bermaksud ESOK! :0 Haha, tiba-tiba tengah hari esoknya, Ahad(20.05.2012) Eddy mesej suruh bersiap. Aku tanya untuk apa? Dia kata, kan ibu nak jumpa. Ibu ada buat masak-masak. Reaksi aku? Terlopong selama 3 minit dan gabra tak habis sehingga 10 minit sebab dalam masa 10 minit tu, tanya ayah aku boleh ke tak nak tolong hantar rumah eddy. Mula-mula ayah aku mcm tak kasi sebab petang tu, adik aku and aku ada kelas dekat Kajang tapi selepas membuat muka seposen dan pujuk rayu, ayah aku kasi tapi dengan syarat, ayah aku yang hantar. Bukan mak eddy yang amik! Haha, sokay lah daddy. Yang penting, akak jumpa mak mertua dan bakal husband :3 Rindu setengah mati! HAHAHAHAH! Dah habis gabra, datang balik gabra sebab taktahu nak pakai apa jumpa mak mertua -_- Sebab akak-akak sedara selalu bagi nasihat kalau nak jumpa mak mertua, pakai baju kurung. Haiyoo. Memang tak lahkan? Hahaha. So, aku pon just jadi diri sendiri lagi baik kan? :) Pakai kemeja, suar jeans and topi :) (dengan rambut pendek nye mcm laki) -_- Hewww!

Dalam setengah jam, aku pon sampai :) Dah salam-salam, kenal-kenal, borak-borak, tak sempat aku nak rasa masakan mak mertua sebab ayah aku amik TERLAMPAU AWAL! :'( Sedih betuii! Tapi malam tu lepas dah balik dari kelas, aku call mak mertua cakap Sorry semua, dia kata, Takpee :) Datanglah lain kali. Aww >.< Baik kan mak mertua saya? Hihi. Rasa nak di cium-cium pipi mak mertua :p Tapi tidak ada hubungan anak lagi. Hahaha! 0kay, aku dah merepek! Hahahah.

Sekarang, aku dengan eddy, takde gaduh-gaduh dah. Mesej pon, sweet-sweet je, jumpa pon, gaduh manja-manja. Kalau ada masalah, share sama-sama, bincang elok-elok. Aku sayang dia. Alhamdulillah sebab sampai sekarang kitorang bersama :') Lagi dua hari, dah nak masuk 2 bulan <3 Tunggu sampai Selasa ni. Esok dia nak jumpa aku sebab nak tunjuk something. Hmm entah apa lah agaknye ye? :/ Hmmpp, pape jelah munced! Iloveyou giler! Muahh :*

Tuesday, May 15, 2012

Happy with you :')

Hello ,

Alhamduillah hari ni dah cukup 1 month , 3 weeks aku dengan dia. Aku bersyukur sangat sebab tak kehilangan dia lagi dan aku taknak kehilangan dia langsung :') Tadi dia teman aku balik , tunggu van. Aku happy sangat weh dapat duduk sebelah kau , bersama kau dan ada dengan kau. Hmm , tadi dia marah sebab ada laki kacau aku kat dalam fone and aku pergi layan :( Memang patut lah aku kena marah dengan dia kan ? Yelah , dia sayang akuu :3 Haha ! Pastu aku mintak maaf banyak kali dalam nada sedih dan muka seposen tapi dia tetap marah2 :'( Aku pon senyap. Tiba2 Radin datang tanya asal korang ni ? Gaduh ke ? Pastu aku senyap sambil buat muka sedih . Eddy dengan Radin pon berbisik. Pastu tiba2 Eddy bangun cakap `0kaylah, aku nak gerak. Byee' Pastu aku buat bodoh , pandang tempat lain , tahan nangis :p Air mata aku BARU je nak jatuh , tiba2 Eddy duduk balik , cakap `Alolo bby ! Biy gurau jelahhh :D Biy saje je nak tengok bby nangis. Sekarang baru lah nangis :p HAHAHAH *gelak jahat dia -_-' Aku pon apa lagi ?! Cubit situ , sana , sini ! Haha ! Geram tahu tak ? Aku dah cuak dah time dia marah :/ Tiba2 cakap main2 ! Tumbok karang :p Haha , pastu aku tangkap gambar dengan dia :')
Handsome kan dia ? <3

Yee , kami sweet :3 HAHAHA ! Muka kitorang hampir sama ke ? -_- Ramai member aku cakap. Tapi aku rasa , takde apa yang sama pon ! Hmm , pelikpelik. 

Balik tu , mesej dia. Dia marah balik pasal laki kacau aku tu. Aku mintak maaf banyak kali tapi dia mcm nak taknak je maafkan. Aku pon tiba2 hilang mood. Aku hantar lah , `Takde mood lah. Kbyee' Pastu terus dia call ! Dia cakap asal ni ? Blahblahblahblah -_- Haha. Dia cakap apa ntah. Aku lupa. Pastu dia mintak maaf. Haha. Baikkan ? Dia tak buat salah pape , dia plak mintak maaf. Haishh :/

Alhamdulillah juga sebab sampai sekarang masih tiada orang ketiga :') Amin. Thanks. Kalau boleh , aku taknak langsung ada orang ketiga dalam hubungan aku dengan Eddy ni. And kalau aku dengan Eddy ada prob , kitorang akan settle leklok. Takmo gaduh2 :') Kitorang harap, hubungan ni berkekalan. Amin ^^

AkuSayangDia :*

Monday, April 30, 2012

Muhammad Afiq Aimin ,

Saya Nur Amyra sayang awak . Saya taknak kehilangan awak . Saya nak setia dengan awak . Kalau saya tak setia , tampar saya :D Saya bahagia sangat bila dengan awak sekarang . Saya beruntung sangat dapat awak . Saya bersyukur sebab saya dah jumpa putera idaman saya selama ni . Terima kasih kerana ada di dalam kehidupan saya dan membahagiakan saya . Sampaikan ramai kawankawan saya jeles dengan saya . Sampaikan diorang pon nak pakwe macam awak tapi saya tahu , awak SATU DALAM SERIBU <3 Terima kasih sebab sudah membuat saya tersenyum selama ni . Maafkan saya sebab dah 2 kali saya tinggalkan awak . Maafkan saya sebab asyik tuduh awak . Maafkan saya kalau saya selalu buat awak menangis . Apaapa pun , saya nak awak tahu bahawa ,

1 + 1 = 2 mata sentiasa merenungmu
12 + 12 = 24 jam memikirkanmu
3 + 4 = 7 hari merinduimu
1 + 11 = 12 bulan tersebut-sebut namamu
10 - 9 = 1 hati kecil berdoa agar kau tidak melupakanku <3

Tahu tak kenapa tuhan cipta ruang di antara jari kita ?
#Supaya suatu hari nanti seseorang yang di cipta untuk kita akan penuhkan ruang itu dengan memegang erat tangan kita dan orang itu adalah awak , EDDY <3

Mengenalimu satu keindahan , bergurau denganmu kebahagiaan , menyakitimu cuba ku elakkan , cuma satu pintaku , biarlah hubungan ini berkekalan berpanjangan <3

Sayang , esok 1 month kita bersama :') Thanks to god cause menyatukan biy dengan bby sampai sekarang . I love you more than words can say <3 muah muah :*

Wednesday, April 25, 2012

Saya Sayang Awak .

Eddy,

Sayasayangawak . Pagi tadi Eddy datang sekolah sebab dia bukan takut mak dia marah dia cuma dia takut aku yang marah dia -_- Dia kata nanti aku tuduh dia nak game kan aku lah , itu lah , ini lah . AHAH sampaikan dia tak tidur ! Semangat sangat nak sekolah . Ahaha lepas tuh , nade-2 . Tetibe pulak gastrik :p Sakit perut konon ! Ahaha .

Masa aku naik tangga lepas rehat , dia nak turun tangga , lepastuh dia pandang aku mcm member je . Buat bodoh kat aku . Aku saje je merajuk :p Then si Ayien pendek tuh pergi panggil dia -_- Haishh , Eddy pon pujuk lah dalam tak ikhlasss . Ahaha takdelah ! Gurau je :) Yelah , dia sakit perut . Sakit-2 , dia datang kat kelas aku hanya nak pujuk aku . Aww , sho shewitt lah awok ni :3 Ahaha !

Masa balik , dia banyak sakitkan hati aku tapi aku faham , dia tengah penat , ngantuk , sakit perut and sebagainya tapi aku tak kuat time tuh :') Aku pergi nangis depan dia . Hmm sorry my dear sebab TERnangis :p Ahaha . Aku nangis pon sebab , aku kesian kat dia :'( Dia penat , aku paksa-2 dia datang . Kalau dia tak datang , aku suka tuduh-2 dia tanpa bukti . Then petang tuh aku nak datang sekolah , nak jumpa dia tapi ayah aku tak kasi . Aku rindu dia giler-2 babi sebab tuh lah :') Lagi satu sebab pagi tuh dia banyak menyakitkan hati . Ahahah , nak jiwangsss pulak aku ni :3

Pagi tadi aku kena tampar tiga kali :D Sebab tengah sembang dengan kawan-2 , tetibe Ayien kata kat aku :
`Wehh Myraa!' Aku cakap lah, `Apoo?' `Pandang belakang' sambil mulut Ayien muncung ke depan :* Aku pusing , tengok Eddy jalan nak datang kat aku . Aku pandang jelah . Tetibe awek-2 kerumun dia -_- Sikit taknak lama lakkk tunggu dia dgn awek-2 tuh . Huh ! Pastu aku tampar pipi kanan , rasa sakit . Jiela tampar pipi kiri , boleh lah -_- Ayien tampar kat tangan , terasa kebassss ! :D Tetibe Eddy datang sebelah aku ! Aku pon lambai-2 tangan depan muka Eddy (Y) Eddy cakap `Apahal dia nih? Gilerr?' Ayien `Dia ingat dia mimpi nampak kau . Tampar dia sikit !' Eddy gelak . Aku tahan nangis sebab aku rindu gelak dia :') Dalam kelas baru aku nangis . Heheh Gedikss kan ?

Lepastuh dia ada cakap dekat aku ,
`Biy cabar and harap lah kan , bby dengan biy couple bertahun-tahun sampai kita kahwin . Boleh ?'

Atotow , dalam kelopak mata kita pon start bertakung :') Dia panggil CIWEKK <3 (kuat nangis) Ahahah . Aku tak tahu apa jadi kalau aku kehilangan dia .

So for my stalker or my readers , please lah jangan amik dia dari aku atau kacau hubungan aku dengan dia . Kalau tak , korang akan dapat rasa balik apa yang aku rasa time korang amik Eddy dari aku ! Aku sumpah . Aku pandai tau nak balas-membalas nih ! :D Ahahha

Last warning :p
Amik dia, Bunuh kau !

Sincerely ,
Nur Amyra <3

Tuesday, April 24, 2012

Maafkan saya sayang :'(

Eddy,
maaf sebab suka marah-2 kau walaupon itu salah aku tapi kau tetap nak salahkan diri kau :'( Hmm salah aku sebab kau tak tahu pape then aku nak sound-2 kau and tak percayakan kau. Aku cuma rindukan kau. Aku nak jumpa kau. Aku nak tengok muka kau. Aku nak dengar suara kau. Aku nak dengar gelak ketawa kau. Aku nak kau kacau aku bile kita dating :'( Aku rindu semua tuh. Aku rindu nak dengar kau cakap ILOVEYOU depan aku mcm dulu. Aku taknak kau berubah. Aku taknak kau tinggalkan aku. Aku taknak kau carik perempuan lain.
Yee, aku mengaku aku jahat sebab selalu buat kau sedih dan nangis. Aku memang suka marah-2 kau tanpa tanya elok-2. Aku memang kasar dengan kau. Tapi aku nak kau tahu, SUMPAH DEMI ALLAH AKU TAKNAK KEHILANGAN KAU. Tak wehh, kau tak teruk. Kau tak macam Shafiq. Jangan bandingkan kau dengan Shafiq. Shafiq lagi teruk. Kau baik. Kau pandai jaga hati aku cuma sekarang aku tengok kau dah berubah tapi aku tahu, kau sayangkan aku :')
Sorry kalau aku tak boleh jadi gadis idaman kau dan perempuan yang kau idam-2 kan. Aku ni teruk. Aku jahat buat kau nangis tapi please percayakan aku. AKU SAYANG KAU. Ingat tuh dalam otak kau, hati kau dan fikiran kau sampai kau mati!!! I just wanna see your face and your smile like before this <3 :') I dont wanna see your tears again and forever.

You're the one I hold onto,
Cause my heart will stop without
Youuu <3
I love you more
Than I did before,
And if today I dont see your face,
Nothings changed, No one can take your place
It gets harder everyday.

Say you love me more than you did before,
And if you ask me if I will stay,
I will stayyy <3

Iloveyougendud :*


Monday, April 16, 2012

Kita happy sangat awak :')

Hello Reader :)

This week, banyak miracle berlaku dipersekitaran aku. 0kay , Jiela dah berbaik semula dengan Mirah and Izzatie tetap berkawan dengan diorang. Sarah? Hewhew , she's not sadsad anymore and dia dah tak rasa terpinggir dah cause kami janji tidak akan meninggalkan someone dibelakang. We're FRIENDS <3 Azreen pulak , always happy go lucky :) Yusrah? Problem-2 -_- AHAHAHA! Puteri? Dah majuuu! AHAHA! Aku? Hehehe. Aku bahagia sangat dengan Muhammad Afiq Aimin :')

Tadi balik sekolah, jumpa Eddy <3 (Muhammad Afiq Aimin dan Eddy adalah orang yang sama, jangan pikir aku curang) Dia bahagiakan aku harini :') Walaupon harini aku tak panggil biy bby dengan dia but dia tetap panggil aku dgn panggilan tuh. Then time ex aku Capiq lalu, dia sengaja buat ex aku jeles :p Ahaha! Dia ada bisik, ILOVEYOU. Sumpah aku taknak tinggalkan kau dah. Sorry sebab sebelum ni, aku tuduh kau mcm-2 and buat relay aku single dekat fb tanpa pengetahuan kau. Aku janji, takkan buat lagi. Takkan tuduh kau mcm-2, takkan curang dengan kau. Kau pun dah tahu perangai aku and sorry kalau aku ada buat kau sedih ke apa tau, biy? ^^ Iloveyou no matter what happen. Dont want lose you. Wanna hold you tight <3

Please jangan kacau relay aku dengan dia okay? Aku sayang dia.
Amirah binti Hatta <3

Siti Azila Aida binti Baharuddin <3

Nur Sarah Adiba binti Rosdi <3

Yusrah binti Yusuf <3

Azreen Safrina binti Azizan <3

Muhammad Afiq Aimin <3 <3 <3
Thanks :)

Wednesday, April 11, 2012

baby please please please :')

Hello Readers :)

Today aku takde mood sangat sebab Eddy buat taik dengan aku . Dia kata , dia nak jumpa time balik tapi aku tunggu sampai pukul 2 , tak nampak langsung muka dia -_-
Aku betul-2 geram dengan dia ! Huhh ! Seriously perangai dia sekarang dah lain dohh :'( Aku taktahu nak mintak tolong siapa . Hmm , asal dia mcm ni wehh ? Aku nak dia yang dulu . Tolong jangan amik dia atau biy , jangan carik perempuan lain :'( Aku dah tak larat lah nak nangis setiap masa .

Eddy , mana kau bila aku perlukan kau sekarang ?
Mana kau bila aku nak luahkan apa yang terpendam dalam hati aku sekarang ?
Mana kau bila aku nak kau dengar cerita-2 aku ?
Mana kau bila aku rindukan kau ?

Ya allah , mana lah dia menghilang ? Aku taktahu nak cakap apa , nak buat apa , nak tunjuk reaksi aku dekat orang lain mcm mana . Hmm :'(

Kawan-2 aku , sorry lah kalau aku banyak nangis bila dengan korang . Sorry kalau aku menyusahkan korang atau aku ada buat korang sakit hati . Sorry kalau selama ni senyuman dan gelak ketawa aku cuma plastik bagi korang :')

Kbyee

Tuesday, April 10, 2012

kita sayang awak :)

Hello Readers :)

Today aku happy sangat dengan kau Eddy :')
Thanks for everything's today .

Tadi dia panggil dekat depan pejabat bersama ibu nya dan adik nya :3 AHAH , sikit taknak segan pulak aku jumpa mak mertua dekat sekolah -_- Seriously time tuh aku tak bersedia lagi . Yee , Eddy jahat :p Dia kata kalau aku dah bersedia , baru dia bawak aku jumpa mak dia tapi tadi , IM SPEECHLEES dude o.O Taktahu nak kata apa ! Aku pon buat lah baik :p Datang-2 je , salam :) ahaha .

And tadi Eddy kasi aku rantai :') Time tuh aku taktahu nak kata apa dah . Perasaan aku ? Bahagia plus gembira plus debar plus sayang dia sangat-2 <3 Hewhew , apa yang aku mampu katakan masa tuh , THANKS SAYANG :') Perkataan itu sahaja yang keluar dari mulut aku .

Time Geografi , dia teman aku dekat tangga tunggu cikgu datang . Boleh pulak dia cium Mad Khir ? -_- AHAHA , geli akuu >.<
Time balik , dia tunggu aku and sometimes dia nih annoying and menyakitkan hati :) (bukan sama jeke maksud dia ?) Lantaklah :p

Walaupon dia sometimes annoying , menyakitkan hati , suka buat aku nangis sebab perangai dia , tapi perasaan sayang aku dekat kau Eddy , takkan berkurangan malah makin bertambah :') Tak kiralah kau sengaja nak buat aku sakit hati ke , sedih ke tapi aku tetap sayang kau sayang <3 Thanks for lighten up my life :*

ForGirlsOutsideThere,
Gediks with him? Meet me face to face :)
Boii ,

Monday, April 09, 2012

kenapa?

Hello Stalker :)

Korang dah tahu right ? Yang aku dengan Muhammad Afiq Aimin , atau lebih dikenali Eddy Aziz atau Ombak Rindu -_- Ahahah, banyakkan nama samaran dia ? AHAHA ! Okay , aku pon taktahu mcm mana aku boleh suka kat dia . First , aku tak kenal dia sangat . Kenal pon just pandang-2 mcm tuh . Cause dia nih suka kacau kawanbaik aku , Azila . Diorang suka gelak kuat-2 lah , gaduh lah , aku pon terpandang lah DIORANG bermaksud Eddy sekali ! Then bila diorang dah blah , aku tanya Azila , `Siapa mamat tuh?' Azila pon jawablah , nama dia Eddy . Aku pon , Oh OKay . Mcm tuh jelah aku kenal dia .

Tibatiba , hari Selasa 27/03/2012 aku dalam sekolah . Dah habis rehat tuh , aku pergi makmal sains , belajar mcm biasa . Dalam beberapa minit , aku nampak orang kat tingkap , dia panggil aku . Aku pandang belakang , takde orang . Eddy jerit , `yelah , kau lah -_-' ! Aku pon ckp lah , ada apa ? Pastuh apa ntah dia ckp , aku tak dengar :3 Aku amik lah kerusi pergi tepi tingkap . Dia cakap , `balik ni online tau :)' Aku pon buat muka pelik :/ Aku cakap , `asal?' Dia cakap , `Online jelah~' Dah habis cakap-2 , aku pon duduk tempat aku , dia pon blah naik tangga . Starting masa tuh , aku mushkil :/ Apa lah dia nak cakap eh ? Azreen kata , maybe dia nak cerita pasal Shafiq dgn Balqis . Aku kata , tak mungin sebab dia tak rapat sangat dgn diorang .Tanya Azila , Azila cakap , `Dia suka kau kodd' Aku pon bagi lah smack down WWE yang Rock ajar :D AHAHA ! Sebab aku tahu Azila merepek -_-

Balik sekolah dalam pukul 2 , aku pon online :) Aku tengok dia tak online . Aku pon offline lah . Petang tuh aku online , tengok dia pon online . Aku tegur , dia pon membalas dgn senyuman:) Eceehh ! ahahah . Dah borak-2 , tetiba dia kata , dia suka aku :O Torkojott aku ! AHAHA . Aku pon mcm tak percaya je . Aku tanya dia , asal lak kau boleh suka aku -_- Then dia ckap , `Entahlah . Dulu aku anti kau gyler-2 babi ! Aku benci kau gyler lah ! tapi entah mcm mana tetiba aku boleh suka  kau :3' Aku pon gelak je lah :p

Esok nye , rabu 28/03/2012 lepas je aku rehat , aku turun tangga kantin nak naik kelas . Dalam on the way jalan-2 tuh , tetiba nampak dia :3 Time tuh aku pikir , Nak tegur taknak ? Nak tegur taknak ? Arghh ! Tegur jelah :/ Pastuh panggil dia , dia malas -_- Last-2 , aku lah yang kena pergi kat dia :) Dah sampai depan-2 , aku try tgk muka dia betul-2 . Okay , biasa je :) Time tgh cakap-2 tuh , tetiba dia gelak :O time dia gelak tuh , hati aku rasa lain -_- Debar taknak laju plak jantung aku time tuh :p Pastuh dia senyum , lagi laju debaran dia :3 Ohmaii , dalam hati aku , aku pikir :/ ADAKAH AKU SUDAH JATUH HATI PADA DIA? Okayy , aku tahu perasaan ni hanya mainan seketika sahaja :') Dah habis borak-2 , sedar tak sedar , pukul 10:20 kitorang dah mengisytiharkan yang kitorang ni dah couple :) Naik kelas tuh , balik rumah , aku pikir je pasal dia :/ aku tanya diri aku , betul ke aku suka dia and blah blah blahh :p

Lama-kelamaan , aku tahu aku dah suka dia , aku dah sayang dia , aku dah cinta dia , aku dah jatuh hati dekat dia :') dan start hari Khamis tuh , aku dah janji dekat diri aku sendiri , aku akan jaga dia , aku akan setia dengan dia , aku akan buat yang terbaik untuk dia <3 aku sayang dia , Muhammad Afiq Aimin :*
Baju ni dia pernah pakai time hari rabu 4/4/2012 untuk jumpa aku and time tuh aku pon pakai baju biru tanpa perancangan :')

yee , ini pakwe saya <3
maybe bagi korang dia tak comel and handsome tapi bagi aku , dia segala-galanya :')

takehim? killyou.
boii :*

Wednesday, March 14, 2012

terima kasih kawan :)


Yee, perempuan ini yang selama ni saya jaguh-2 kan.
Yee, perempuan ini yang selama ni saya percayakan.
Yee, perempuan ini yang saya ceriakan hari-2 dia.
Yee, perempuan ini juga yang jadikan saya peneman kala dia sedih.

Tapi malangnya,
Saya terlampau bodoh mempercayai kata-2 dia. Mempercayai lakonan dia selama ini. Mempercayai sifat penyayang, baik hati, lemah lembut dan tidak memburukkan kawan dia sendiri.

Sebelum ni, kau carik gaduh dengan Azila Aida, kau tak babitkan nama aku. K, aku sabar. Yelah, kau malukan Azila. Azila tuh kawan baik aku jugak mcm kau. Disebabkan kau tak petik nama aku, aku pon diam dan try taknak fikir bukan-2 pasal kau mcm tuh dan mcm nih. Tapi sekarang bila dah kena batang hidung aku sendiri, mana boleh sabar dah kan? :)

Aku cuma manusia biasa. Yang cepat marah, bukan mcm kau! Yang penyabar.
Yang sopan santun, lemah lembut, baik budi pekerti!
#dalam nada tak ikhlas :P

So sekarang, kau dah puas malukan aku? Kau pergi cakap dekat Anees yg aku memang nak kenakan dia? Ye! Memang aku kenakan dia sebab kau! Aku kenakan dia sebab aku dah tak tahan tengok kau setiap hari nangis sebab perempuan tuh suka kacau hubungan kau dengan arwah, Faizal! Kau jugak yang suruh aku kenakan dia! Kau jugak yang bagi aku senarai apa yg Anees suka dan kau jugak yg bagi aku masa berapa lama untuk aku bagi Anees rasa apa yg kau dah rasa selama ni! Kau bagi aku masa 3 bulan untuk aku kenakan dia! Tepat 3 bulan, aku mesti tinggalkan dia! Tapi tak sampai 2 bulan, aku dah stop sebab aku kesian kan dia. Tapi aku tak pernah bagitahu kau sebab aku taknak kau kecewa dgn aku. Yelah, aku ingat kau anggap aku kawan baik, aku akan tolong kau buat apa yg kau suruh. 
Tapi sekarang? Wahhh! Bukan main lagi cerita kau dekat Anees tuh kan? :D

0kay, kalau kau nak malukan Azila aku boleh sabar sebab takde nama aku. Then tadi mula-2 Anees antar mesej ckp aku fitnah kau mcm-2. 0kay, aku sabar. Hal kecik kan? :)
Tapi lepas je dia cakap kau cakap aku ni SUKA TUKAR LAKI dan JADI LESBO, siapa yang berada kat tempat aku pon boleh rasa apa yang aku rasa wey :')

Bukan setakat kecik hati dan kecewa, tapi rasa gunung api dah meletup pon ada :'D
Beragak ar wey. Selama ni aku dah layan kau cukup baik dah wey. Tapi ni yang kau balas dekat aku? 
Hmm, terserah kau lah tapi sekali buat, dah takleh berpatah balik :D
Kepercayaan ni mcm KERTAS kau tahu tak?

TRUST IS LIKE A PAPER. ONCE IT'S CRUMPLED, IT CAN'T BE PERFECT 
AGAIN :')

Sorry dear, i have to delete all about you in my life. And i have to show my middle finger for you cause my heart is broken </3

godiee.

Tuesday, March 13, 2012

Masuk Air :3

Hello Stalker :D

Yeaa, saya suka biarkan blogger saya berhabuk :)
Hohoho.
But sekarang dia dah bersih suci lagi murni.
Hehehe.

0kay, lupakan hal itu.
Sejak beberapa hari ni, saya asyik gelak. Sayo pon tak tahu why sayo laguni :3
Sekarang benny dah hilang entah kemana pon sayo tak tahu :/ Satu minggu ni bercuti, sayo adalah jugak try call dia but dia tak pernah angkat. Hmm tak tahulah dia dah lupakan sayo atau pung, dia dah dapat pengganti :'> Kimi kata, kimi ada call dia tapi dia angkat je. Hmm dia dah tak suka sayo kod. Bior ler dia an? Asalkan dia bahagia :'>
Yee! Saya baikss :'D
Hahahahahaha

So, sekarang ni dah start cuti seminggu. Hari sabtu dgn ahad tuh, itew ada pergi Bukit Tinggi dengan family itew ^^

Lepastuh, itew pergi Japanese Village :)


Kemudian, itew pergi Genting Highlands :D

And it's the best trip ever! :D
AHAHAHA

Then hari isnin, pergi buat passport dekat kajang and kat sana, ada sorang budak laki CUTEE GILAKSS >.< Ahahahahaha! Menggatal sekali-sekala takpe :p
Kalau tak nampak dia je, mesti bangun pergi cari muka dia. Ahahahaha. Pastuh bila dah nampak muka dia and nampak dia pandang itew, terus patah balik and duduk mcm takde pape berlaku :3 mcm entah pape jekan? Ahahahahahha. 

Hari selasa? Petang tuh pergi rumah adik angkat itew :)
FATINI FAUZI <3
Dance practice kpop wannabe dengan dia. Ahahahaha. Banyak jugak dia cakap! Ahahhahahahaha. Tapi sumpah best ar lepak dengan kau dik! :)

Tommorrow? Pergi tuisyen dah pagi tuh :/ My friends pon dah rindukan I. Ahahahahaha. 
Lusa? Not sure yet. Jiela and Mirah ajak pergi broga hills nak sambut birthday jiela and ayien but parents risau. And daddy suruh pergi somewhere else :) Esok nak bincanglah.

31 march? Mammy suruh pergi KL ajak member untuk sambut earthday :D
Mcm tak percaya je! Hohohohoho. Aku akan pastikan time tuh mak ayah aku pon kena ada dengan aku! 

0kay. Maybe semua cerita ni jadikan aku masuk air :p
K lah, I mau online pulokss! 
kboii :D





Friday, January 13, 2012

heyya :D

hello stalker :D

hari ni dia kembali tapi menyakitkan hati. sumpah sakit :') 
apa yg dia ckp, dirahsiakan. maaf :)

dia dah berubah. 

mayb itu sahaja pasal kau. sebab aku tak tahan dah mau cerita :')


i miss my friends , AISYA <3


i miss her so muchiee :)

hari ni, faiz mental sedikit -,-
tibatiba masuk air xD
hahahaha lol.

aku bosan.
kbaii :D