Friday, May 25, 2012

Kembali bersama :)

Huh woww ! :D
Harini memang memenatkan tetapi happy ending :)

Aku dah back together dengan Eddy. Aminnnnn. Aku sayang dia. Haish, baru satu hari break, couple balik. Aku kan tak boleh takde dia dalam hidup aku :p HAHAHA.

Lepastu kan korang, Sarah menangis tadi :'( Alolo, omey je dia nangis sampai merah mata -.- Hehe. Si Azreen ni, dia tak boleh pujuk sebab dia tak pandai pujuk perempuan! Haha, Yusrah pulak, Sarah taknak cakap dengan dia. Dah lah time tu aku tengah settle kan masalah Jiela dengan Ammar. Terpaksa aku serahkan masalah Jiela tu kat Amirah hatta and Mira Izzatie :) Aku pun pergi carik Diba, pujuk dia. Akhirnya, dia ketawa semula <3 Jiela ngun Ammar, broke up :'( Pity on them.

Eddy : Thanks sayang sebab terima bby balik. Ilebiuu for a thousand years <3

Azreen : Memang aku tak banyak nangis bila aku break dgn Eddy mcm aku nangis time aku break dgn Shafiq. Sebab air mata aku dah kering -_- Hehe , takde lah. Gurau je. Sebab aku tahu dia cinta aku dan kitorang akan bersama. And malam tu, aku dah nangis gila babi sampai tertidur :p Kau jugak tegur mata aku sembam pagi tadi! Haishh, cubit kau kang! Tambah ketot kang :D

Sarah : Takmao nangis2 dah :) Nanti tak omey. Cakap je dekat aku kalau kau ada masalah :)

Jiela : Im sorry sebab sebelum kita gaduh :') I love youu :*

Mirah and Izzatie : aku sayang korang :D

Me heart him <3

Thursday, May 24, 2012

Thanks sayang :')

Semuanya berakhir.

Tadi pagi dalam kelas, aku tak belajar. Aku amik masa belajar, dengar cadangan dari kawan-kawan kelas aku, dengar nasihat dari diorang macam mana nak lamar lelaki. Ye, aku nak lamar eddy. Aku nak luahkan perasaan kat dia balik tu biar dia tahu aku sayang dia, aku taknak kehilangan dia. Aku ada plan lagi yang aku nak ajak dia keluar dengan aku Khamis minggu depan time cuti. Aku nak belikan cincin untuk dia. Aku tak main-main pasal aku nak lamar dia. Tadi aku siapa bawak bunga ros 3 kuntum sebagai tanda yang akak aku ajar iaitu, I LOVE YOU. 3 perkataan itu untuk dia. Aku baru order dari Kak Bulat buat rantai nama Eddy nak kasi kat dia. Aku baru ingat esok aku nak snap gambar dengan dia. Tapi?

Aku buat semua tu supaya aku nak dia anggap aku lain dari yang lain. Aku tak pedulik apa orang kata. Yang penting, dia tahu perasaan aku terhadap dia.

Tapi semuanya hancur, musnah.

Aku dapat tahu dari kawan yang dia upah supaya jaga aku semasa dia takde kat sekolah DULU yang dia dah bosan dengan aku. Aku tak dapat tahan air mata time tu. Yusrah pelok aku. Lepas Yusrah, Mirah pujuk, aku terus buang bunga dan surat tu dalam longkang. Aku tak kuat. Aku sayang dia. Aku tak pernah benci dia. Tapi ini ke patut aku terima selepas apa yang aku rancang semua ni? Sumpah aku sedih gila babi. Aku taktahu nak cakap dekat siapa.

Btw, thanks Alan, Sufi, Fareez, Azmeer, Ayien, Yusrah semua sebab tolong doakan aku berjaya untuk lamar dia harini. Tapi semuanya hancur lah wehh :')

Aku sayang dia.
Muhammad Afiq Aimin <3

Wednesday, May 23, 2012

Aku rindu dia

Aku malas nak cakap panjang. Hmmpp,

Aku rindu dia. Kepada sesiapa yang baca ni, kalau korang dah bosan baca blog aku sebab asyik-asyik aku cerita pasal dia, takpayah baca.

Eddy,
Aku rindu kau. Aku taktahu lah kau tahu ke tak yang semalam kita dah 2 bulan :') Aku dah plan semalam. Aku nak lamar kau tapi hajat aku tak tercapai. Aku nak jadi lain dari lain. Aku tak peduli orang nak kata aku pelik ke apa tapi serius aku nak lamar kau. Aku nak jaga kau. Aku tak suka kau tak pergi sekolah. Ibu pon tak suka. Sebab tu kalau aku dengar je kau cakap kau tak pergi sekolah, kau pergi kebun lah, itu lah, ini lah, aku akan senyap. Sebab time tu aku akan nangis dalam diam. Sebab aku tak boleh buat apa yang ibu suruh. Aku tak boleh nak bimbing kau mcm ibu nak. Aku rasa bersalah dan pada masa yang sama, aku mesti akan rindu kau. Sorry sebab kat sekolah bila takde kau, aku lupa pesanan kau supaya jangan cakap dengan laki, jangan rapat dengan laki. Aku buat semua tu bukan sengaja. Tapi aku ada alasan sendiri. Aku taknak nangis dalam kelas sebab rindukan kau. Aku taknak aku nangis sebab rindu kau, tapi kau boleh gelak ketawa kat sana dengan orang yang aku tak kenal. Jadi aku rapatkan diri aku dengan KAWAN-KAWAN laki aku biar aku boleh gelak. Kau kata, aku takboleh nangis. Selama ni aku tahan nangis aku sebab kau.

Tapi maafkan aku sebab aku nangis jugak. Aku nak kau sekarang :'( Banyak benda aku nak cerita. Pasal siapa kacau aku, siapa bagi aku asap rokok. Korang yang baca ni, bukannya aku menggedik tapi Eddy tak kasi aku bau asap rokok sebab dia kata, nanti mandul -_- Eddy, aku nak kau ada depan aku, dengar apa yang aku nak cerita, kenakan aku time aku bercerita, pastu buat aku ketawa sambil cubit kau, dan nak dengar kau ejek '2bulan' (dalam nada mengejek) Ada time tu, kat tasik kau ejek '1bulan 3minggu' (dengan muka mintak penyepak).

Aku jujur semalam aku bosan gilerr! Aku rasa macam aku single je :') Yelah, ada pakwe pon, macam takde. SEMALAM eh? Aku tunggu kau call, kau text aku. Tapi harapan aku hancur macam masa aku balik sekolah. Harapan aku balik sekolah yang aku nak lamar kau tapi kau kena balik awal. Tapi aku bersyukur sangat-sangat semalam kau call aku tengah pagi tanya pasal aku :')

0h! Lupa nak cakap! Kau handsome gila babi potong rambut baru :'D Semalam tak sempat nak puji kau time jumpa. Yelah, kau kena balik awal kan? Hmm, aku rindu kau gila babi. Aku rindu ayat kau, ILOVEYOU GILA BABI :') *opss! Air mata TERjatuh sendiri pulakss :'p

rindu nak tengok biy senyum macam tu :')
*eddy sebelah kanan. kiri tu gayboy dia.

Sunday, May 20, 2012

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum :)
Blog kita dah bersih dah dari habuk dan sawang labah-labah. Hehe.

Semalam, hari Sabtu(19.05.2012) kita mesej dengan mak mertua kitaaa. Haa! Kau ado? Takdok :p Hehe. Sebelum tu, 3 hari kita tak contact eddy, tak jumpa eddy. Tiba-tiba, mak mertua mesej pulokss :3 Aww, hahaha! Tengah elok-elok mesej, tiba-tiba mak mertua tanya, `AWAK BETUL2 SYG EDDY? DIA BUKANNYA HENSEM PUN, DAHLAH MISKIN' Aku pon tergelak baca -_- Hahaha! Yelah, mana taknye?! Mak kutuk anak sendiri! Hahah. K sorry biy sebab ni :* Pastu apa yang aku jawab, sorry aku takleh bagitahu korang. Aku malu :p Heheh. Eddy je boleh tahu sebab nanti dia yang check handphone aku and baca mesej aku :) Pastu mak dia cakap, nanti antie nak suruh eddy bawak awak datang umah, kenal-kenal dengan antie :) Aku pon, ALAMAKK! APA AKU NAK BUAT? Nak mintak tolong eddy, radin tak angkat fone time tu! Aku pon jawab, okay antie :) Tapi tak sangka NANTI mak mertua aku tu bermaksud ESOK! :0 Haha, tiba-tiba tengah hari esoknya, Ahad(20.05.2012) Eddy mesej suruh bersiap. Aku tanya untuk apa? Dia kata, kan ibu nak jumpa. Ibu ada buat masak-masak. Reaksi aku? Terlopong selama 3 minit dan gabra tak habis sehingga 10 minit sebab dalam masa 10 minit tu, tanya ayah aku boleh ke tak nak tolong hantar rumah eddy. Mula-mula ayah aku mcm tak kasi sebab petang tu, adik aku and aku ada kelas dekat Kajang tapi selepas membuat muka seposen dan pujuk rayu, ayah aku kasi tapi dengan syarat, ayah aku yang hantar. Bukan mak eddy yang amik! Haha, sokay lah daddy. Yang penting, akak jumpa mak mertua dan bakal husband :3 Rindu setengah mati! HAHAHAHAH! Dah habis gabra, datang balik gabra sebab taktahu nak pakai apa jumpa mak mertua -_- Sebab akak-akak sedara selalu bagi nasihat kalau nak jumpa mak mertua, pakai baju kurung. Haiyoo. Memang tak lahkan? Hahaha. So, aku pon just jadi diri sendiri lagi baik kan? :) Pakai kemeja, suar jeans and topi :) (dengan rambut pendek nye mcm laki) -_- Hewww!

Dalam setengah jam, aku pon sampai :) Dah salam-salam, kenal-kenal, borak-borak, tak sempat aku nak rasa masakan mak mertua sebab ayah aku amik TERLAMPAU AWAL! :'( Sedih betuii! Tapi malam tu lepas dah balik dari kelas, aku call mak mertua cakap Sorry semua, dia kata, Takpee :) Datanglah lain kali. Aww >.< Baik kan mak mertua saya? Hihi. Rasa nak di cium-cium pipi mak mertua :p Tapi tidak ada hubungan anak lagi. Hahaha! 0kay, aku dah merepek! Hahahah.

Sekarang, aku dengan eddy, takde gaduh-gaduh dah. Mesej pon, sweet-sweet je, jumpa pon, gaduh manja-manja. Kalau ada masalah, share sama-sama, bincang elok-elok. Aku sayang dia. Alhamdulillah sebab sampai sekarang kitorang bersama :') Lagi dua hari, dah nak masuk 2 bulan <3 Tunggu sampai Selasa ni. Esok dia nak jumpa aku sebab nak tunjuk something. Hmm entah apa lah agaknye ye? :/ Hmmpp, pape jelah munced! Iloveyou giler! Muahh :*

Tuesday, May 15, 2012

Happy with you :')

Hello ,

Alhamduillah hari ni dah cukup 1 month , 3 weeks aku dengan dia. Aku bersyukur sangat sebab tak kehilangan dia lagi dan aku taknak kehilangan dia langsung :') Tadi dia teman aku balik , tunggu van. Aku happy sangat weh dapat duduk sebelah kau , bersama kau dan ada dengan kau. Hmm , tadi dia marah sebab ada laki kacau aku kat dalam fone and aku pergi layan :( Memang patut lah aku kena marah dengan dia kan ? Yelah , dia sayang akuu :3 Haha ! Pastu aku mintak maaf banyak kali dalam nada sedih dan muka seposen tapi dia tetap marah2 :'( Aku pon senyap. Tiba2 Radin datang tanya asal korang ni ? Gaduh ke ? Pastu aku senyap sambil buat muka sedih . Eddy dengan Radin pon berbisik. Pastu tiba2 Eddy bangun cakap `0kaylah, aku nak gerak. Byee' Pastu aku buat bodoh , pandang tempat lain , tahan nangis :p Air mata aku BARU je nak jatuh , tiba2 Eddy duduk balik , cakap `Alolo bby ! Biy gurau jelahhh :D Biy saje je nak tengok bby nangis. Sekarang baru lah nangis :p HAHAHAH *gelak jahat dia -_-' Aku pon apa lagi ?! Cubit situ , sana , sini ! Haha ! Geram tahu tak ? Aku dah cuak dah time dia marah :/ Tiba2 cakap main2 ! Tumbok karang :p Haha , pastu aku tangkap gambar dengan dia :')
Handsome kan dia ? <3

Yee , kami sweet :3 HAHAHA ! Muka kitorang hampir sama ke ? -_- Ramai member aku cakap. Tapi aku rasa , takde apa yang sama pon ! Hmm , pelikpelik. 

Balik tu , mesej dia. Dia marah balik pasal laki kacau aku tu. Aku mintak maaf banyak kali tapi dia mcm nak taknak je maafkan. Aku pon tiba2 hilang mood. Aku hantar lah , `Takde mood lah. Kbyee' Pastu terus dia call ! Dia cakap asal ni ? Blahblahblahblah -_- Haha. Dia cakap apa ntah. Aku lupa. Pastu dia mintak maaf. Haha. Baikkan ? Dia tak buat salah pape , dia plak mintak maaf. Haishh :/

Alhamdulillah juga sebab sampai sekarang masih tiada orang ketiga :') Amin. Thanks. Kalau boleh , aku taknak langsung ada orang ketiga dalam hubungan aku dengan Eddy ni. And kalau aku dengan Eddy ada prob , kitorang akan settle leklok. Takmo gaduh2 :') Kitorang harap, hubungan ni berkekalan. Amin ^^

AkuSayangDia :*