Friday, November 30, 2012

The time :)

Hye, assalamualaikum :)

Myra is here. So? About the tittle, The time adalah about my mom yang tengah pregnant :) now kitorang one whole family tengah tunggu masa mammy beranak kan new baby boy je :) the time is just around the corner. Tak sabar rasanya nak dapat adik baru :D and boy plak tu! Tak pernah rasa ada budak laki dalam family. Hehe. Tapi kan, nanti bila mammy dah beranak, siapa lah nak jadi PA myra dengan maya untuk beli baju sekolah? :'( Sebab selalunya tahun-tahun sebelum ni, dia lah yang tanya kaunter baju saiz kitorang lah, tolong pilihkan beg yang sesuai lah, itu lah, ini lah. Bulan 12 ni mesti lah dia tengah dalam pantang lagi. Habislah... mesti myra yang bakal jadi mammy masa shopping barang sekolah dengan maya and daddy-_-'' jangan jadi mammy sampai lupa nak beli barang sekolah sendiri sudah... hahahaha :D K lah, maybe just ni je story mory myra ;) kbye, xoxo myea <3

Wednesday, November 28, 2012

Tunang yang jahat :P

Hye, assalamualaikum :)

Malam ni Aiman so mean! Myra just asyik cakap iloveyou je, tapi dia tanya Myra balik. Dia tanya, awak okay tak? Demam ke? Jahat kan! :( Kang bila tak cakap iloveyou, fikir lain pulak. Tapi bila kita tunjukkan yang kita sayang dia, mcm tu pulak reaksi yang dia bagi -_- Haishh, sabar jelah :) 
Hmm, teringat dulu masa hari kedua couple. Myra tanya dia yang kenapa kalau betul dari dulu dia suka Myra, kenapa dari dulu dia tak minta couple? Jawapan dia: "sebab awak hot sangat" -_- mcm fuh key mint je tunang aku ni^^ hahaha. Dia kata, mestilah aku dah ada pakwe, so sekarang je dia ada harapan untuk couple dengan Myra :') aww, terharu!
Ohh yea korang. Poksu Aiman ajak Myra dengan Aiman buat video pre-wedding. Myra dengan Aiman nak sangat tapi satu je masalah sekarang :( Mcm mana nak bagitahu parents Myra? Sebab nak buat video tu perlukan satu hari kat tempat yang poksu Aiman pilihkan. So, mcm mana nak bagitahu mammy dengan daddy yang Myra nak keluar? Kang bila cakap nak buat video pre-wedding kang, diorang tanya aku kahwin dengan siapa lah, itu lah, ini lah. Hmm, taktahu nak kata apa kat mammy :( and kalau lah dah dapat green light from mammy dengan daddy, masalahnya pulak ialah lagu apa untuk video tu nanti? Perlukan satu lagu yang sesuai. Hmm pening :3 
0kay, i miss my boy so much :') walaupon rumah satu fasa but jarang jumpa tau! Jumpa pon sekejap. tu pon time dia hantarkan makanan tengah hari. Hmm boy, i wish you feel the same as me :') Muah! Lots of love from me, to you baby <3 K lah, bye stalker^^ xoxo Myea

Tuesday, November 27, 2012

My life :)

Hye, Assalamualaikum :)

Sekarang ni masih cuti sekolah. Seriously tahun ni adalah cuti sekolah paling membosankan, memenatkan dan memeritkan. 
Bosan gila sebab tahun ni Maya, my lil sis jarang ada kat rumah. Dia sibuk dekat rumah atuk belah daddy. Katanya belah sana tu member baya dia ramai dan lasak. So, dia takdelah bosan dekat rumah. Inilah Myra! Bila Maya takde, tahu pon nak rindu tapi bila dia ada, asyik nak berrrgaaaduh je! Hmm rindu nak main baling-baling bantal sebelum tidur. Ingat lagi sebelum dia kena pergi duduk dengan tokwan dia, malam tu main baling-baling bantal sampaikan dia takboleh nak berhenti. Kita dah penat pon, di ajaknya lagi. Tak reti penat betul-_- dia orang ke apa? hehe. For Maya, cepatlah balik tau? kakak rindu kau lah pendek :')


Cuti sekolah tahun ni memenatkan sebab mammy pregnant. So, Myra kena jadi suri rumah :( Husband tak reti duduk diam kat rumah dan tak reti nak tolong-_- cehh, takdelah, just bergurau je:) tapi husband kita dah janji nak tolong kita untuk uruskan majlis cukur jambul baby baru kita nanti ^^ 
0hh ya! Lupa nak bagitahu baby apa. Hohoho. Well, Myra bakal ada adik boy bulan 12 ni :D Tarikh lahir doktor dah bagi tapi Myra taktahu sebab mammy rahsiakan dari Myra. But mengikut status facebook mammy, nampaknya tunggu masa sahaja :) huhh, debar pulak! Dibuatnya mammy beranak masa daddy takde kat rumah, takkan lah Myra nak jadi mak bidan? O.O Woww! No way! Uh uh! Shuhh shuhh *pergilah khayalan! Jgn datang lagi dalam otak aku! Hehehe. Lagi satu, nama baby boy kita ni, Aduka Mikael. Ramai orang kata nama tu pelik tapi comel^^ Tengok akak dia lah wehh :3 Hahahah kferasan!

K stop semua story atas ni. Nowww, tiba masanya cerita pasal husband I :')

Myra panggil dia banyak nama. Aiman, Maman, Manshahz, baby, sayang, mok, monyet and ucuk and maybe tu je kot :/ banyak kan? Hahaha. Dia tak suka sangat Myra panggil dia Maman. Dia kata kelakar. Dia tak suka sangat panggil mok sebab dia kata dia bukan gemok :3 perashan! hahahah. Tapi sekarang, dia dah biasa kena panggil dengan panggilan tu so, dia redhoo jelah. Hahaha. Dia sekarang asyik tanya siapa nak jaga Myra kat sekolah bila 2 tahun kemudian? Sebab tahun depan dia form 5, dia boleh jaga Myra lagi tapi 2 tahun lepas tu, dia masuk kolej and Myra still sekolah. Hmm, so! Siapa nak jaga Myra nanti? :D angkat tangan! Ehhh! Turun turun! Ketiak korang mashem >.< Hahaha just kidding, no hurt feeling :* Hmm, Aiman ni lelaki idaman aku selama ni. Rugi aku tak sedar kehadiran dia selama ni. Aku baru sedar tahun ni. Menyesal gila lah bila tak sedar selama ni! Kalau aku sedar dari dulu, takdenya hati aku sakit sebelum ni dengan lelaki lain kan? :') Tengah hari tadi dia hantarkan makanan. Woo! Kalau korang tengok dia, serius korang cair! Tapi dia, hanya aku punya :P Dia bawak kerete! Walaupon pakai baju biasa tapi nampak handsome gila! Sampai jadi gila lah! O.O Woww! hahahaha. K stop it Myra! Hehhee. Baby, lain kali hantarkan makanan dengan naik kereta tau? You so handsome lah :* hahahah. 

K lah, maybe ini je yang Myra nak luahkan :) so, kalau ada pape hal lagi, Myra telling-telling in here k? Bye, xoxo Myea ;)

Monday, November 19, 2012

New Life :)

Hai *uhuk uhuk!*batuk*
Fuhh, berhabuk blog eden-_- Hahaha. Hai, kita dah mulakan hidup baru dengan husband baru :) Nama husband kita, Mohamad Aiman Shah Bin Mohd Amin. Umur dia pada tahun 2012 ialah 16 tahun. Dia tinggal satu fasa dengan kita. So, kitorang ni jenis suka berkepit but now, kita kat Pantai Dalam. Jauh dengan dia. So, rindu dia bangett >.< Aiman! Awok rindu kita tak? ^^ Baik kau cakap kau rindu aku! Kalau tak, aku sunat kau buat kali kedua :D

Ye, aku sayang dia sangat-sangat! Aku nak kahwin dengan dia :') Kitorang dah 2 bulan 1 hari. Mestilah setiap perhubungan ada kenangan pahit. Kitorang pernah gaduh besar 2 kali. Alhamdulillah, tiada siapa sebut perkataan 'break' masa gaduh. Kitorang settle kan baik-baik.

Dia ni penyabar, baik, suka budak-budak, tak hisap rokok and shisha dah sebab kita suruh berhenti :') dia banyak mengalah dengan setiap pergaduhan kitorang. Katanya, dia bersabar untuk orang yang dia sayang. Atoto, sweet nya lah husband I ni! Hahahaha. Dia selalu belikan kita makanan kalau kita lapar. Dia selalu text kita and kalau kita tak reply, mesti dia call sampai kita angkat. Dia selalu ikut kita ke mana saja kita pergi^^ Dia selalu nak tunaikan hajat kita. Dia selalu usha kita kat belakang rumah. Sumpah demi allah, kita bersyukur sangat sebab kita dah jumpa lelaki idaman kita selama ni :')

Sayang, Iloveyousomuchie! Muah kanan, Muah kiri :*

p/s: Korang jangan ambil Aiman kita tau? Kalau rasa nak kena tarik rambut sampai botak atau nak bau ketiak kita, try lah ngorat dia :*