Thursday, August 07, 2014

It's over and get a new life !

Hey assalamualaikum. Lama tak update blog. Done update and edit sikit-sikit blog ni supaya nampak new. 

Okay first story, my relationship with Aiman, it's over. Hahaha only for one years and a couple months. Bukan senang nak jaga relay kitorang tu. Well, everyone has their own ego. Masing-masing dengan ego sendiri and takde siapa nak mengalah and maybe sebab tu tak lama. Yea, of course im missing him but i just pissed off that feelings. I cant fix it anymore. He found the new one and so do I. Hahaha now, alhamdulillah masing-masing dah bahagia. He wif his new girlfriend and me wif my new boyfriend. Lol. 

Okay, lets finished that story. Now, the next chapter.

Now, me with my new life. I've got a new boyfriend and his name is Zainal Taqreez B Zainor Aizam. He's more better than before. He is sweet, caring, a kids lover and has a cute face! Hahaha i do love him a lot. He's more than anything. He cannot be replace, maybe. I dont want anyone else. Our relationship first go like friends + couple. Get it? Yea, at first me dont get it too. But lately, I've realised that we've been in love with each other. Hahaha.

First, that night 2/3/2014 at 1:00 am I sakit perut and I've got no one to tell. Then I realise yang time tu I ada best guy friend that is Taqreez. Then, I've called him and say that i sakit perut sangat-sangat sebab sampai ulu hati bengkak. Yea, that nite is a nightmare!!! Then, dia try pujuk, make me calm and try to make me laugh so that I can forget about the pain. Then he said "weh, aku rasa kau perlukan someone yang jaga kau. So kau takde lah terabai macam ni. Kesian aku tengok kau. Boyfriend kau mana?" and I just like .....??? "aku mana ada boyfriend nok!" dalam sakit tu, tertengking dia. Hahaha sorry babe. Then dia kata "menipu lah kau takde. Comel macam ni. Haihh, takpelah. Aku ada idea tapi taktahu lah kau nak terima ke tak." And I was go with the flow ... Hahaha "Haa, apa dia?" "Macam ni, apa kata kita jadi 2 in 1?" "means?" "maksudnya kita kawan macam sekarang tapi dalam pada masa yang sama, kita couple dalam diam. So boleh lah aku jaga kau. Okay?" 

How about you guys? Korang terima ke tak? Well, kitorang dah kawan dalam sebulan jugaklah. Dia ni baik. Sebab tu aku ada crush on him tapi dia tak tahu. So bila dia dah kasi peluang macam tu, aku pon apa lagi? Hahahah "OKAYY!" Hahahaha then that night, kitorang pon start couple dalam diam. Just dalam phone je kitorang couple. Means nak bermanja panggil bie sayang semua tu time on call or text je. Well, hampir sebulan jugak kitorang dapat sembunyi kan hubungan kitorang. But lama-kelamaan tu dah mula tersebar info-info yang mengatakan aku dengan dia couple. Hahaha. Bila dah heboh, dia pon macam dah tak kisah sangat kalau kitorang nak our relay show in public sebab dia kata dia dah mula sayang aku and dia takut kalau ada lelaki yang nakkan aku. Hahaha lol. 

Alhamdulillah sampai sekarang dah four month lebih kitorang bersama. Dia sentiasa ada time aku susah atau senang. Seriously! Aku tak tipu. Dia selalu sangat ada time aku perlukan someone. Bila aku sedih, dia akan sedaya-upaya nak cheer me up, nak buat aku ketawa. Sumpah! Ada satu malam tu, ada kawan aku cerita orang cakap pasal aku macam-macam. Memang malam tu mood aku down gila bambesss! Dia call aku, dia tanya kenapa. Kitorang ni jenis tak suka tipu atau simpan apa-apa tanpa pengetahuan masing-masing. So aku pon cerita lah apa cerita sebenarnya. Dah habis cerita tu, dia kata tarik nafas, hembus. Buat tiga kali. Itu yang dia selalu ajar kalau aku tengah strees or sedih. Bila aku dah buat, dia pon try lah buat lawak bodoh bangang bengap dia semua tu lah dan dia takkan berhenti selagi aku tak gelak. Bila aku dah gelak, baru dia akan stop buat lawak. Then, dia kata bagi kata-kata semangat. Serius, dia gentle habissss! 

Then, dia selalu ikut ke mana aku pergi. Katanya taknak jadi pape dekat aku and taknak aku menggatal. Hahahah. Yeaa, memang kemana aku pergi, mesti ada dia. Kalau time rehat, kalau dia nampak aku tak makan, dia beli nasi dan dia akan paksa aku makan. Hahaha kejam rite? Tapi dalam kejam tu dia nak aku isi perut supaya tak sakit. See, caring rite? Macam mana tak fall in love dengan dia? Hahaha. Lagi actually banyak lagi perangai dia yang susah nak describe and tired to type too. Hahaha. Ohh ya! Dia dah pernah jumpa my family. Dia paling rapat terutama dengan mammy. Kekadang diorang mesej tanpa my information tauu. Hahahah.

Okay lah, maybe just that. Dah penat nak menaip panjang-panjang. Ni pon belum shower lagi. Euu, anak dara mandi lambat! Hahaha jangan salah anggap yee. I dah bangun pukul 9 pagi lagi. Just malas nak shower je. Hehehe. K lah, got to go now. Byee stalker :* loveyaa!

No comments:

Post a Comment