Thursday, August 07, 2014

Hi guys. Stalker tak blog I? Hahaha okay, not shame. Hahaha. Actually I want to share a little bit about my boy and my Pusaka Kabin. 

Okay, first of all about my boy. Babyyy! Happy five monthsary babe! Iloveyouuuu! Mwah mwah :** Sayang, tak sangka dah lima bulan kita ber-relay ni kan? Thanks biy sebab jaga relay kita dengan elok. Thanks sebab tak pernah curang dengan sayang, maybe. Hahaha. Yelah, everytime kita tukar sim, tukar phone, atau kita tengah dating, biy selalu suruh sayang pegangkan phone biy. Tapi tak pernah satu pon petanda yang biy curang setakat ni. Alhamdulillah, sayang bersyukur sangat. Well, itu depan sayang lah. Taktahu lah belakang sayang biy curang ke tak. But remember, I'll trust you. Sayang dah cakap dari dulu, sayang percayakan biy. Apa biy nak buat, sayang tak kisah tapi jangan sampai kepercayaan sayang hilang dekat biy. Sebab sayang jenis susah nak percaya lepas dah banyak kali disakitkan. Sayang ni bukannya jenis 24 hours nak bergayut, nak biy ada dengan sayang, nak kena always text. No no, im not that type of girl. Sayang takkan kongkong biy. Tapi please, kemana biy nak pergi, tell me first. I just need to know that. Tak kisah lah dengan kawan ke, family ke. Itu je sayang nak tahu. Sebab kalau sayang tak sedap hati, sayang terus je pergi tempat biy nak jenjalan tu. Hahaha smart enough hah? Okay, thanks jugak dekat biy sebab sanggup tahan dengan perangai blur, bengap, bangang sayang tahap gaban ni. Thanks sebab terima kekurangan sayang. Thanks sebab sudi terima sayang dalam hidup biy. Insyallah kalau takde halangan, sayang jadi isteri yang soleh macam biy nakkan tu :') 

Again, Happy Five Monthsary biy :**

Okay, done about ma boy. Now let's talk about Pusaka Kabin. 

Well, as you could see. First, ada bawah 10 orang dalam geng ni. And, nama group pon tak pernah dibina. Nama mengarut-ngarut je kitorang buat. Hahah then, tahun ni since 2014, I sangat suprised bila dapat tahu hampir 20 orang group I berkembang. Hahah *big clap* well bukan nak bangga lah tapi cuma happy sebab friendship makin membesar. Thanks guys sebab sudi terima kekurangan masing-masing. Hope takde yang tikam belakang or what else yang boleh menyebabkan kita semua berpecah-belah. Guys, i really loves you all! Korang lah kawan sampai jannah! Apatah lagi, dua girls ni, SITI AZILA AIDA and AMIRAH ROSLEE. Korang memang tip top! Diorang semua ni tak pernah kecewakan aku. Kitorang susah senang, bersama. Okay, menipu lah dalam friendship tak pernah bergaduh ritee. Yah, kitorang pernah gaduh teruk gila bambess! Tapi alhamdulillah sekarang kitorang bahagia sangat. Hahaha. Kitorang ni kalau jumpa, tak sah kalau takde benda yang tak lawak. Faham kan? Korang bila lepak dengan diorang, takkan pernah kering gusi and perut korang, pipi korang, rasa naik kebas sebab ketawa tak berhenti. Hahaha bukan nak menggempakkan cerita atau membohong lah tapi kenyataan. The truth wehh! Apa-apa pon, diorang lah the best sampai mampos! Diorang lah kawan I, keluarga second I. Sumpah I sayang diorang gila-gila! 

Well, rasanya done kot story untuk blog harini. Nak buat assignment sat. Nak siapkan semuanya cepat sebab jumaat nak hang nengok cerita Ju-On 3. Weee~ 
Hahaha oceyocey, byebye guys ! 

It's over and get a new life !

Hey assalamualaikum. Lama tak update blog. Done update and edit sikit-sikit blog ni supaya nampak new. 

Okay first story, my relationship with Aiman, it's over. Hahaha only for one years and a couple months. Bukan senang nak jaga relay kitorang tu. Well, everyone has their own ego. Masing-masing dengan ego sendiri and takde siapa nak mengalah and maybe sebab tu tak lama. Yea, of course im missing him but i just pissed off that feelings. I cant fix it anymore. He found the new one and so do I. Hahaha now, alhamdulillah masing-masing dah bahagia. He wif his new girlfriend and me wif my new boyfriend. Lol. 

Okay, lets finished that story. Now, the next chapter.

Now, me with my new life. I've got a new boyfriend and his name is Zainal Taqreez B Zainor Aizam. He's more better than before. He is sweet, caring, a kids lover and has a cute face! Hahaha i do love him a lot. He's more than anything. He cannot be replace, maybe. I dont want anyone else. Our relationship first go like friends + couple. Get it? Yea, at first me dont get it too. But lately, I've realised that we've been in love with each other. Hahaha.

First, that night 2/3/2014 at 1:00 am I sakit perut and I've got no one to tell. Then I realise yang time tu I ada best guy friend that is Taqreez. Then, I've called him and say that i sakit perut sangat-sangat sebab sampai ulu hati bengkak. Yea, that nite is a nightmare!!! Then, dia try pujuk, make me calm and try to make me laugh so that I can forget about the pain. Then he said "weh, aku rasa kau perlukan someone yang jaga kau. So kau takde lah terabai macam ni. Kesian aku tengok kau. Boyfriend kau mana?" and I just like .....??? "aku mana ada boyfriend nok!" dalam sakit tu, tertengking dia. Hahaha sorry babe. Then dia kata "menipu lah kau takde. Comel macam ni. Haihh, takpelah. Aku ada idea tapi taktahu lah kau nak terima ke tak." And I was go with the flow ... Hahaha "Haa, apa dia?" "Macam ni, apa kata kita jadi 2 in 1?" "means?" "maksudnya kita kawan macam sekarang tapi dalam pada masa yang sama, kita couple dalam diam. So boleh lah aku jaga kau. Okay?" 

How about you guys? Korang terima ke tak? Well, kitorang dah kawan dalam sebulan jugaklah. Dia ni baik. Sebab tu aku ada crush on him tapi dia tak tahu. So bila dia dah kasi peluang macam tu, aku pon apa lagi? Hahahah "OKAYY!" Hahahaha then that night, kitorang pon start couple dalam diam. Just dalam phone je kitorang couple. Means nak bermanja panggil bie sayang semua tu time on call or text je. Well, hampir sebulan jugak kitorang dapat sembunyi kan hubungan kitorang. But lama-kelamaan tu dah mula tersebar info-info yang mengatakan aku dengan dia couple. Hahaha. Bila dah heboh, dia pon macam dah tak kisah sangat kalau kitorang nak our relay show in public sebab dia kata dia dah mula sayang aku and dia takut kalau ada lelaki yang nakkan aku. Hahaha lol. 

Alhamdulillah sampai sekarang dah four month lebih kitorang bersama. Dia sentiasa ada time aku susah atau senang. Seriously! Aku tak tipu. Dia selalu sangat ada time aku perlukan someone. Bila aku sedih, dia akan sedaya-upaya nak cheer me up, nak buat aku ketawa. Sumpah! Ada satu malam tu, ada kawan aku cerita orang cakap pasal aku macam-macam. Memang malam tu mood aku down gila bambesss! Dia call aku, dia tanya kenapa. Kitorang ni jenis tak suka tipu atau simpan apa-apa tanpa pengetahuan masing-masing. So aku pon cerita lah apa cerita sebenarnya. Dah habis cerita tu, dia kata tarik nafas, hembus. Buat tiga kali. Itu yang dia selalu ajar kalau aku tengah strees or sedih. Bila aku dah buat, dia pon try lah buat lawak bodoh bangang bengap dia semua tu lah dan dia takkan berhenti selagi aku tak gelak. Bila aku dah gelak, baru dia akan stop buat lawak. Then, dia kata bagi kata-kata semangat. Serius, dia gentle habissss! 

Then, dia selalu ikut ke mana aku pergi. Katanya taknak jadi pape dekat aku and taknak aku menggatal. Hahahah. Yeaa, memang kemana aku pergi, mesti ada dia. Kalau time rehat, kalau dia nampak aku tak makan, dia beli nasi dan dia akan paksa aku makan. Hahaha kejam rite? Tapi dalam kejam tu dia nak aku isi perut supaya tak sakit. See, caring rite? Macam mana tak fall in love dengan dia? Hahaha. Lagi actually banyak lagi perangai dia yang susah nak describe and tired to type too. Hahaha. Ohh ya! Dia dah pernah jumpa my family. Dia paling rapat terutama dengan mammy. Kekadang diorang mesej tanpa my information tauu. Hahahah.

Okay lah, maybe just that. Dah penat nak menaip panjang-panjang. Ni pon belum shower lagi. Euu, anak dara mandi lambat! Hahaha jangan salah anggap yee. I dah bangun pukul 9 pagi lagi. Just malas nak shower je. Hehehe. K lah, got to go now. Byee stalker :* loveyaa!