Thursday, August 07, 2014

Hi guys. Stalker tak blog I? Hahaha okay, not shame. Hahaha. Actually I want to share a little bit about my boy and my Pusaka Kabin. 

Okay, first of all about my boy. Babyyy! Happy five monthsary babe! Iloveyouuuu! Mwah mwah :** Sayang, tak sangka dah lima bulan kita ber-relay ni kan? Thanks biy sebab jaga relay kita dengan elok. Thanks sebab tak pernah curang dengan sayang, maybe. Hahaha. Yelah, everytime kita tukar sim, tukar phone, atau kita tengah dating, biy selalu suruh sayang pegangkan phone biy. Tapi tak pernah satu pon petanda yang biy curang setakat ni. Alhamdulillah, sayang bersyukur sangat. Well, itu depan sayang lah. Taktahu lah belakang sayang biy curang ke tak. But remember, I'll trust you. Sayang dah cakap dari dulu, sayang percayakan biy. Apa biy nak buat, sayang tak kisah tapi jangan sampai kepercayaan sayang hilang dekat biy. Sebab sayang jenis susah nak percaya lepas dah banyak kali disakitkan. Sayang ni bukannya jenis 24 hours nak bergayut, nak biy ada dengan sayang, nak kena always text. No no, im not that type of girl. Sayang takkan kongkong biy. Tapi please, kemana biy nak pergi, tell me first. I just need to know that. Tak kisah lah dengan kawan ke, family ke. Itu je sayang nak tahu. Sebab kalau sayang tak sedap hati, sayang terus je pergi tempat biy nak jenjalan tu. Hahaha smart enough hah? Okay, thanks jugak dekat biy sebab sanggup tahan dengan perangai blur, bengap, bangang sayang tahap gaban ni. Thanks sebab terima kekurangan sayang. Thanks sebab sudi terima sayang dalam hidup biy. Insyallah kalau takde halangan, sayang jadi isteri yang soleh macam biy nakkan tu :') 

Again, Happy Five Monthsary biy :**

Okay, done about ma boy. Now let's talk about Pusaka Kabin. 

Well, as you could see. First, ada bawah 10 orang dalam geng ni. And, nama group pon tak pernah dibina. Nama mengarut-ngarut je kitorang buat. Hahah then, tahun ni since 2014, I sangat suprised bila dapat tahu hampir 20 orang group I berkembang. Hahah *big clap* well bukan nak bangga lah tapi cuma happy sebab friendship makin membesar. Thanks guys sebab sudi terima kekurangan masing-masing. Hope takde yang tikam belakang or what else yang boleh menyebabkan kita semua berpecah-belah. Guys, i really loves you all! Korang lah kawan sampai jannah! Apatah lagi, dua girls ni, SITI AZILA AIDA and AMIRAH ROSLEE. Korang memang tip top! Diorang semua ni tak pernah kecewakan aku. Kitorang susah senang, bersama. Okay, menipu lah dalam friendship tak pernah bergaduh ritee. Yah, kitorang pernah gaduh teruk gila bambess! Tapi alhamdulillah sekarang kitorang bahagia sangat. Hahaha. Kitorang ni kalau jumpa, tak sah kalau takde benda yang tak lawak. Faham kan? Korang bila lepak dengan diorang, takkan pernah kering gusi and perut korang, pipi korang, rasa naik kebas sebab ketawa tak berhenti. Hahaha bukan nak menggempakkan cerita atau membohong lah tapi kenyataan. The truth wehh! Apa-apa pon, diorang lah the best sampai mampos! Diorang lah kawan I, keluarga second I. Sumpah I sayang diorang gila-gila! 

Well, rasanya done kot story untuk blog harini. Nak buat assignment sat. Nak siapkan semuanya cepat sebab jumaat nak hang nengok cerita Ju-On 3. Weee~ 
Hahaha oceyocey, byebye guys ! 

It's over and get a new life !

Hey assalamualaikum. Lama tak update blog. Done update and edit sikit-sikit blog ni supaya nampak new. 

Okay first story, my relationship with Aiman, it's over. Hahaha only for one years and a couple months. Bukan senang nak jaga relay kitorang tu. Well, everyone has their own ego. Masing-masing dengan ego sendiri and takde siapa nak mengalah and maybe sebab tu tak lama. Yea, of course im missing him but i just pissed off that feelings. I cant fix it anymore. He found the new one and so do I. Hahaha now, alhamdulillah masing-masing dah bahagia. He wif his new girlfriend and me wif my new boyfriend. Lol. 

Okay, lets finished that story. Now, the next chapter.

Now, me with my new life. I've got a new boyfriend and his name is Zainal Taqreez B Zainor Aizam. He's more better than before. He is sweet, caring, a kids lover and has a cute face! Hahaha i do love him a lot. He's more than anything. He cannot be replace, maybe. I dont want anyone else. Our relationship first go like friends + couple. Get it? Yea, at first me dont get it too. But lately, I've realised that we've been in love with each other. Hahaha.

First, that night 2/3/2014 at 1:00 am I sakit perut and I've got no one to tell. Then I realise yang time tu I ada best guy friend that is Taqreez. Then, I've called him and say that i sakit perut sangat-sangat sebab sampai ulu hati bengkak. Yea, that nite is a nightmare!!! Then, dia try pujuk, make me calm and try to make me laugh so that I can forget about the pain. Then he said "weh, aku rasa kau perlukan someone yang jaga kau. So kau takde lah terabai macam ni. Kesian aku tengok kau. Boyfriend kau mana?" and I just like .....??? "aku mana ada boyfriend nok!" dalam sakit tu, tertengking dia. Hahaha sorry babe. Then dia kata "menipu lah kau takde. Comel macam ni. Haihh, takpelah. Aku ada idea tapi taktahu lah kau nak terima ke tak." And I was go with the flow ... Hahaha "Haa, apa dia?" "Macam ni, apa kata kita jadi 2 in 1?" "means?" "maksudnya kita kawan macam sekarang tapi dalam pada masa yang sama, kita couple dalam diam. So boleh lah aku jaga kau. Okay?" 

How about you guys? Korang terima ke tak? Well, kitorang dah kawan dalam sebulan jugaklah. Dia ni baik. Sebab tu aku ada crush on him tapi dia tak tahu. So bila dia dah kasi peluang macam tu, aku pon apa lagi? Hahahah "OKAYY!" Hahahaha then that night, kitorang pon start couple dalam diam. Just dalam phone je kitorang couple. Means nak bermanja panggil bie sayang semua tu time on call or text je. Well, hampir sebulan jugak kitorang dapat sembunyi kan hubungan kitorang. But lama-kelamaan tu dah mula tersebar info-info yang mengatakan aku dengan dia couple. Hahaha. Bila dah heboh, dia pon macam dah tak kisah sangat kalau kitorang nak our relay show in public sebab dia kata dia dah mula sayang aku and dia takut kalau ada lelaki yang nakkan aku. Hahaha lol. 

Alhamdulillah sampai sekarang dah four month lebih kitorang bersama. Dia sentiasa ada time aku susah atau senang. Seriously! Aku tak tipu. Dia selalu sangat ada time aku perlukan someone. Bila aku sedih, dia akan sedaya-upaya nak cheer me up, nak buat aku ketawa. Sumpah! Ada satu malam tu, ada kawan aku cerita orang cakap pasal aku macam-macam. Memang malam tu mood aku down gila bambesss! Dia call aku, dia tanya kenapa. Kitorang ni jenis tak suka tipu atau simpan apa-apa tanpa pengetahuan masing-masing. So aku pon cerita lah apa cerita sebenarnya. Dah habis cerita tu, dia kata tarik nafas, hembus. Buat tiga kali. Itu yang dia selalu ajar kalau aku tengah strees or sedih. Bila aku dah buat, dia pon try lah buat lawak bodoh bangang bengap dia semua tu lah dan dia takkan berhenti selagi aku tak gelak. Bila aku dah gelak, baru dia akan stop buat lawak. Then, dia kata bagi kata-kata semangat. Serius, dia gentle habissss! 

Then, dia selalu ikut ke mana aku pergi. Katanya taknak jadi pape dekat aku and taknak aku menggatal. Hahahah. Yeaa, memang kemana aku pergi, mesti ada dia. Kalau time rehat, kalau dia nampak aku tak makan, dia beli nasi dan dia akan paksa aku makan. Hahaha kejam rite? Tapi dalam kejam tu dia nak aku isi perut supaya tak sakit. See, caring rite? Macam mana tak fall in love dengan dia? Hahaha. Lagi actually banyak lagi perangai dia yang susah nak describe and tired to type too. Hahaha. Ohh ya! Dia dah pernah jumpa my family. Dia paling rapat terutama dengan mammy. Kekadang diorang mesej tanpa my information tauu. Hahahah.

Okay lah, maybe just that. Dah penat nak menaip panjang-panjang. Ni pon belum shower lagi. Euu, anak dara mandi lambat! Hahaha jangan salah anggap yee. I dah bangun pukul 9 pagi lagi. Just malas nak shower je. Hehehe. K lah, got to go now. Byee stalker :* loveyaa!

Friday, January 18, 2013

Happy 4 mothsary sayang :')

Hi, assalamualaikum ;)
Harini 18/01/2013 so that's mean, our 4 month anniversary. OUR refers to me and Aiman Shah. Ilovehimsomuch!

Sayang, terima kasih sebab dah berikan kasih sayang dan cinta pada saya. Terima kasih sebab jaga saya selama ni dengan baik. Terima kasih sebab selalu ada dengan saya. Terima kasih sebab sentiasa mendengar masalah saya dan selesaikannya bersama saya. Saya bersyukur sangat sebab dapat awak. Saya tak pernah rasa menyesal couple dengan awak. Saya tak rasa sia-sia pon tunggu awak dari dulu. Terima kasih sebab terima saya pada 18/09/2012 :') Terima kasih untuk semuanya. Terima kasih sebab bagi bunga petang tadi^^ wangi sangat! Hehe. Saya tak pernah dapat bunga dari laki sebab saya selalu rasa perempuan dapat bunga sebab diorang ni lemah lembut apa semua but saya ni kan jenis kasar and bila dapat bunga, rasa terkejut sangat! Yela, first time pulak tu! Thanks dear :') Saya bahagia sangat :*

Dalam minggu ni kita banyak bergaduh kan sayang? Tapi tu semua buatkan kita semakin kuat, semakin sayang satu sama lain dan semakin rapat. Sayang, jangan pergi dari hidup saya. Saya cinta awak sangat-sangat. Susahkan nak jaga saya? Tapi awak banyak berkorban dan sabar dengan saya. Itu membuatkan saya lebih mencintai awak pada setiap hari :') Iloveyousayangg <3

K, this post for MOHAMAD AIMAN SHAH. Bye, iloveyoustalker ;) *kelip mata sikit* bye, xoxo Myea :*

Sunday, January 13, 2013

Air mata bahagia..


Hye, assalamuualaikum pada yang islam ;) wink wink, winkie wonkie :*
Korang sihat? Hehe, malam ni mood myra happy^^ hehe, bukan malam ni je! Satu harini happy je memanjang!

Tengah hari tadi, mammy belanja mcd, pastu petang tadi family aiman datang rumah tengok aduka :) berdebar-debar hati menunggu kedatangan mak mertua petang tadi! Hahahaha aiman? So comel bila dia gabra <3 Hahahahhahaha pastu dukung aduka, duduk sebelah aiman. Aiman manja sangat weh bila ada baby :') Serius cair!

And the last thing buat mood myra happy harini ialahh...
Tadi semak lah keputusan ni but, tulisan yang terpampar..
Permohonan Anda Tidak Berjaya
Rayuan HANYA boleh dikemukakan terus ke
Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 
Angka Giliran Calon
:
BD110K035
No. KP Calon
:
970828105548
Nama Calon
:
NUR AMYRA ZULAIKHA BINTI ZULISHAM
Nama Sekolah Di Pohon
:
KOLEJ VOKASIONAL KUALA KANGSAR
Pakej Yang Di Pohon Pilihan Pertama
:
FESYEN DAN PEMBUATAN PAKAIAN
Pakej Yang Di Pohon Pilihan Kedua
:
BAKERI DAN KONFEKSIONARI

TIDAK BERJAYA? Hahahahahahha time tu jugak capai phone, call aiman, nangis teresak-esak, tergagap-gagap dan dalam hati serius happy gilaaa :'D then, bagitahu dia yang sebenar-benarnya.. Ya allah, dia punya happy... :') buat aku lagi nangis wehh. Dia menjerit satu rumah cakap "dia tak terima wehh!!!" hm, myra tak pernah dengar dia happy mcm tu :') time tu dia happy, myra lagi happy! Tuhan je yang tahu macam mana happy nye kitorang :') myra dah janji dengan dia dulu yang myra akan melekat dengan dia macam gula-gula getah buat selama-lamanya and now, maybe ni salah satu janji myra dekat dia :') 

Sayang, ni semua berkat doa awak. Awak berdoa tiap-tiap hari, awak berhajat tiap-tiap hari, awak cakap awak taknak saya pergi tiap-tiap hari dan walaupon awak tak cakap macam tu, tapi hati awak tetap berkata-kata kan? Otak awak selalu fikirkannya kan? Sayang, thank you so much :') sekarang, baby dah tak perlu risau pasal pape lagi. Cuma, mammy dengan daddy baby belum tahu pasal kita kan? Hm, baby promise, baby akan bagitahu diorang one day k? Bila masa yang sesuai tu dah datang, baby bagitahu :') Sorry lambat but now is not the good time :/ sorry again.. 

Sayang, thanks sebab selama ni selalu happy kan baby, selalu bersama dengan baby and thank you for everything :') apa yang sangat lakukan, semuanya baik dekat baby. Baby bersyukur sangat dapat sayang! Please, jangan cintakan orang lain :* kalau sayang cintakan orang lain jugak, jangan tidur dengan baby! Sayang tidur kat ruang tamu :b hahahahahahaha, iloveyousayangg <3

0kay, sampai 'here' saja ;) later, kalau ada hotstuff lagi, myra akan coretkan disini :b Hewhew, love you stalker <3 bye, xoxo Myea <3

Friday, November 30, 2012

The time :)

Hye, assalamualaikum :)

Myra is here. So? About the tittle, The time adalah about my mom yang tengah pregnant :) now kitorang one whole family tengah tunggu masa mammy beranak kan new baby boy je :) the time is just around the corner. Tak sabar rasanya nak dapat adik baru :D and boy plak tu! Tak pernah rasa ada budak laki dalam family. Hehe. Tapi kan, nanti bila mammy dah beranak, siapa lah nak jadi PA myra dengan maya untuk beli baju sekolah? :'( Sebab selalunya tahun-tahun sebelum ni, dia lah yang tanya kaunter baju saiz kitorang lah, tolong pilihkan beg yang sesuai lah, itu lah, ini lah. Bulan 12 ni mesti lah dia tengah dalam pantang lagi. Habislah... mesti myra yang bakal jadi mammy masa shopping barang sekolah dengan maya and daddy-_-'' jangan jadi mammy sampai lupa nak beli barang sekolah sendiri sudah... hahahaha :D K lah, maybe just ni je story mory myra ;) kbye, xoxo myea <3

Wednesday, November 28, 2012

Tunang yang jahat :P

Hye, assalamualaikum :)

Malam ni Aiman so mean! Myra just asyik cakap iloveyou je, tapi dia tanya Myra balik. Dia tanya, awak okay tak? Demam ke? Jahat kan! :( Kang bila tak cakap iloveyou, fikir lain pulak. Tapi bila kita tunjukkan yang kita sayang dia, mcm tu pulak reaksi yang dia bagi -_- Haishh, sabar jelah :) 
Hmm, teringat dulu masa hari kedua couple. Myra tanya dia yang kenapa kalau betul dari dulu dia suka Myra, kenapa dari dulu dia tak minta couple? Jawapan dia: "sebab awak hot sangat" -_- mcm fuh key mint je tunang aku ni^^ hahaha. Dia kata, mestilah aku dah ada pakwe, so sekarang je dia ada harapan untuk couple dengan Myra :') aww, terharu!
Ohh yea korang. Poksu Aiman ajak Myra dengan Aiman buat video pre-wedding. Myra dengan Aiman nak sangat tapi satu je masalah sekarang :( Mcm mana nak bagitahu parents Myra? Sebab nak buat video tu perlukan satu hari kat tempat yang poksu Aiman pilihkan. So, mcm mana nak bagitahu mammy dengan daddy yang Myra nak keluar? Kang bila cakap nak buat video pre-wedding kang, diorang tanya aku kahwin dengan siapa lah, itu lah, ini lah. Hmm, taktahu nak kata apa kat mammy :( and kalau lah dah dapat green light from mammy dengan daddy, masalahnya pulak ialah lagu apa untuk video tu nanti? Perlukan satu lagu yang sesuai. Hmm pening :3 
0kay, i miss my boy so much :') walaupon rumah satu fasa but jarang jumpa tau! Jumpa pon sekejap. tu pon time dia hantarkan makanan tengah hari. Hmm boy, i wish you feel the same as me :') Muah! Lots of love from me, to you baby <3 K lah, bye stalker^^ xoxo Myea

Tuesday, November 27, 2012

My life :)

Hye, Assalamualaikum :)

Sekarang ni masih cuti sekolah. Seriously tahun ni adalah cuti sekolah paling membosankan, memenatkan dan memeritkan. 
Bosan gila sebab tahun ni Maya, my lil sis jarang ada kat rumah. Dia sibuk dekat rumah atuk belah daddy. Katanya belah sana tu member baya dia ramai dan lasak. So, dia takdelah bosan dekat rumah. Inilah Myra! Bila Maya takde, tahu pon nak rindu tapi bila dia ada, asyik nak berrrgaaaduh je! Hmm rindu nak main baling-baling bantal sebelum tidur. Ingat lagi sebelum dia kena pergi duduk dengan tokwan dia, malam tu main baling-baling bantal sampaikan dia takboleh nak berhenti. Kita dah penat pon, di ajaknya lagi. Tak reti penat betul-_- dia orang ke apa? hehe. For Maya, cepatlah balik tau? kakak rindu kau lah pendek :')


Cuti sekolah tahun ni memenatkan sebab mammy pregnant. So, Myra kena jadi suri rumah :( Husband tak reti duduk diam kat rumah dan tak reti nak tolong-_- cehh, takdelah, just bergurau je:) tapi husband kita dah janji nak tolong kita untuk uruskan majlis cukur jambul baby baru kita nanti ^^ 
0hh ya! Lupa nak bagitahu baby apa. Hohoho. Well, Myra bakal ada adik boy bulan 12 ni :D Tarikh lahir doktor dah bagi tapi Myra taktahu sebab mammy rahsiakan dari Myra. But mengikut status facebook mammy, nampaknya tunggu masa sahaja :) huhh, debar pulak! Dibuatnya mammy beranak masa daddy takde kat rumah, takkan lah Myra nak jadi mak bidan? O.O Woww! No way! Uh uh! Shuhh shuhh *pergilah khayalan! Jgn datang lagi dalam otak aku! Hehehe. Lagi satu, nama baby boy kita ni, Aduka Mikael. Ramai orang kata nama tu pelik tapi comel^^ Tengok akak dia lah wehh :3 Hahahah kferasan!

K stop semua story atas ni. Nowww, tiba masanya cerita pasal husband I :')

Myra panggil dia banyak nama. Aiman, Maman, Manshahz, baby, sayang, mok, monyet and ucuk and maybe tu je kot :/ banyak kan? Hahaha. Dia tak suka sangat Myra panggil dia Maman. Dia kata kelakar. Dia tak suka sangat panggil mok sebab dia kata dia bukan gemok :3 perashan! hahahah. Tapi sekarang, dia dah biasa kena panggil dengan panggilan tu so, dia redhoo jelah. Hahaha. Dia sekarang asyik tanya siapa nak jaga Myra kat sekolah bila 2 tahun kemudian? Sebab tahun depan dia form 5, dia boleh jaga Myra lagi tapi 2 tahun lepas tu, dia masuk kolej and Myra still sekolah. Hmm, so! Siapa nak jaga Myra nanti? :D angkat tangan! Ehhh! Turun turun! Ketiak korang mashem >.< Hahaha just kidding, no hurt feeling :* Hmm, Aiman ni lelaki idaman aku selama ni. Rugi aku tak sedar kehadiran dia selama ni. Aku baru sedar tahun ni. Menyesal gila lah bila tak sedar selama ni! Kalau aku sedar dari dulu, takdenya hati aku sakit sebelum ni dengan lelaki lain kan? :') Tengah hari tadi dia hantarkan makanan. Woo! Kalau korang tengok dia, serius korang cair! Tapi dia, hanya aku punya :P Dia bawak kerete! Walaupon pakai baju biasa tapi nampak handsome gila! Sampai jadi gila lah! O.O Woww! hahahaha. K stop it Myra! Hehhee. Baby, lain kali hantarkan makanan dengan naik kereta tau? You so handsome lah :* hahahah. 

K lah, maybe ini je yang Myra nak luahkan :) so, kalau ada pape hal lagi, Myra telling-telling in here k? Bye, xoxo Myea ;)

Monday, November 19, 2012

New Life :)

Hai *uhuk uhuk!*batuk*
Fuhh, berhabuk blog eden-_- Hahaha. Hai, kita dah mulakan hidup baru dengan husband baru :) Nama husband kita, Mohamad Aiman Shah Bin Mohd Amin. Umur dia pada tahun 2012 ialah 16 tahun. Dia tinggal satu fasa dengan kita. So, kitorang ni jenis suka berkepit but now, kita kat Pantai Dalam. Jauh dengan dia. So, rindu dia bangett >.< Aiman! Awok rindu kita tak? ^^ Baik kau cakap kau rindu aku! Kalau tak, aku sunat kau buat kali kedua :D

Ye, aku sayang dia sangat-sangat! Aku nak kahwin dengan dia :') Kitorang dah 2 bulan 1 hari. Mestilah setiap perhubungan ada kenangan pahit. Kitorang pernah gaduh besar 2 kali. Alhamdulillah, tiada siapa sebut perkataan 'break' masa gaduh. Kitorang settle kan baik-baik.

Dia ni penyabar, baik, suka budak-budak, tak hisap rokok and shisha dah sebab kita suruh berhenti :') dia banyak mengalah dengan setiap pergaduhan kitorang. Katanya, dia bersabar untuk orang yang dia sayang. Atoto, sweet nya lah husband I ni! Hahahaha. Dia selalu belikan kita makanan kalau kita lapar. Dia selalu text kita and kalau kita tak reply, mesti dia call sampai kita angkat. Dia selalu ikut kita ke mana saja kita pergi^^ Dia selalu nak tunaikan hajat kita. Dia selalu usha kita kat belakang rumah. Sumpah demi allah, kita bersyukur sangat sebab kita dah jumpa lelaki idaman kita selama ni :')

Sayang, Iloveyousomuchie! Muah kanan, Muah kiri :*

p/s: Korang jangan ambil Aiman kita tau? Kalau rasa nak kena tarik rambut sampai botak atau nak bau ketiak kita, try lah ngorat dia :*